4
3
2

W konkursie wzięły udział drużyny z Radomia, Pionek, Szydłowca, Garwolina, Przysuchy i Warszawy. Patronat honorowy nad konkursem objął Prezydenta Miasta Radomia, a medialny Radomska Grupa Mediowa.

Zadaniem każdego zespołu było wykonanie 4 porcji dania zasadniczego z galantyną lub roladą z kurczaka w roli głównej. Profesjonalne przygotowanie tuszki kurczaka z wyluzowaniem kości było uwzględniane przez jury w punktacji konkursowej. Każdy członek Jury mógł przyznać maksymalnie 40 punktów.
Oceniane były:

  • smakowitość – max. 5 punktów
  • techniczne umiejętności przygotowania tuszki na galantynę lub roladę z wyluzowaniem kości - 10 punktów
  • stopień trudności – max. 5 punktów
  • pomysłowość, kreatywność, zgodność z tematyką - max. 10 punktów
  • wygląd i aranżację potrawy – max. 10 punktów

Pierwsze miejsce w IV edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja Smaków – galantyny i rolady z kurczaka" zajęły dziewczyny z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionach, drugie miejsce przypadło drużynie z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu (Magdalenie Marszałek i Kacprowi Wojtysiakowi), a trzecie drużynie z Zespołu Szkół im. Korpusu Ochrony Pogranicza w Szydłowcu.

Pani Monika Bankiewicz właścicielka Gospodarstwa Sadowniczego MB wyróżniła zespół z Zespół Szkół NR 2 im. L. Skowyry w Przysusze Obydwa zespoły reprezentujące naszą szkołę otrzymały zaproszenie na obiad do Hotelu i Restauracji Karo w Mleczkowie. W trakcie konkursu uczestnicy i zaproszeni goście mogli skosztować pysznych nuggetsów, dippersów, panierowanych filetów i medalionów z kurczaka produkowanych przez QFG FOOD GROUP w Pionkach.

01_11d
140
70
18
24
122
139
157
01_11a
156
50
116
123
01_11h
146
37
48
126
161
43
64
51
60
1
58
57
25
5
13
137
46
01_11e
145
28
108
132
56
110
120
113
53
111
75
11
148
119
59
151
124
74

Back to top