Temat wiodący w tej edycji 2021/2022 "Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole".

Turniej odbędzie się 26 stycznia 2022 roku w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu ulica Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).

Uczestnikiem etapu wojewódzkiego (okręgowego) są zwycięscy szkolnych etapów Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Regulamin turnieju

Załącznik 1

Załącznik 2

Uczestnikami turnieju mogą być wszyscy chętni uczniowie kształcący się w zawodzie kucharz z klas programowo najwyższych branżowej szkoły I stopnia. Temat wiodący w tej edycji 2021/2022 "Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole". Zgłoszenie uczestników należy do dnia 13.11.2021 r. do udziału w turnieju.
Eliminacje szkolne będą przeprowadzone 24.11.2021 r. w salach technologicznych w godzinach popołudniowych.. Po ogłoszeniu listy uczestników należy dostarczyć do gabinetu kier. M. Miedzińska receptury zgodnej z tematem. Zapraszamy do udziału
Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska mgr inż. Jolanta Tkaczyk mgr inż. Monika Kwiatkowska.

Dnia 24 lutego 2021roku w Tomaszowie Mazowieckim odbył się "Ogólnopolski Turniej na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz”- etap okręgowy.

Zadaniem uczniów było:
1) Napisane testu teoretycznego z zakresu wiedzy zawodowej
2)Wykonanie potrawki z królika z kluskami śląskimi i sałatką z buraka.
Wszyscy uczestnicy mieli jednakowe zadania.

Uczeń naszej szkoły Jan Czarnecki z kl.3ka przygotowywany przez p. Marzenę Wnęt i p. Monikę Adamczyk zajął II miejsce. Do miejsca I zabrakło jedynie 1punktu. Gratulujemy Janku!

turniej 2
turniej 3
turniej 5
turniej 4
Previous Next Play Pause

Osoby zakwalifikowane do III Wojewódzkiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz:

  1. Gabriela Bielawska - Lublin
  2. Małgorzata Grabowska - Lublin
  3. Oliwia Gonder - Lublin
  4. Oliwia Paluch - Radom
  5. Marcin Gaćkowski - Radom
  6. Jakub Obara - Kielce
  7. Dawid Stąpór - Kielce

Regulamin III Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki (okręgowy)

W turnieju wzięło udział siedmioro uczniów ze szkół branżowych kształcących w zawodzie kucharz z Pionek, Radomia, Starachowic i Przysuchy.
Tematem tegorocznej edycji turnieju są „Wariacje z wieprzowiną”.
Etap okręgowy turnieju składał się z dwóch etapów:

  • etap pierwszy część pisemna – uczestnicy rozwiązywali test teoretyczny sprawdzający wiadomości
  • etap drugi - część praktyczna – zadaniem każdego uczestnika było sporządzenie trzech porcji dania zasadniczego z wykorzystaniem wieprzowiny.

Pierwsze miejsce zajął Kamil Sałbut z klasy 3 KA w ZSSiH, drugie miejsce przypadło Marlenie Warchoł również z klasy 3 KA w ZSSIH, a trzecie Angelice Zawadzkiej z CKZiU w Pionkach.
Nad prawidłowością Turnieju czuwało Jury w składzie: Pani Joanna Trzepałka - wizytator Kuratorium Oświaty w Warszawie Delegatura w Radomiu, Pani Bożena Puton zastępca dyrektora ZSSiH, Pani Natalia Różańska menager w Hotelu i Restauracji Pod Różami, Pani Ewa Skurkiewicz menager w Hotelu i Restauracji Dworek Saski, Pan Zbigniew Nowocień – nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZSSiH, oraz Pani Małgorzata Czyżykowska nauczyciel przedmiotów zawodowych w Pionkach. Jury przewodniczyła Pani Joanna Trzepałka.
Sponsorami etapu wojewódzkiego II Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz byli: Rada Rodziców przy Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, Dworek Saski, firma AASPEN wyposażenie gastronomii, Hotel pod Różami, a także organizacja MyFuture , której celem jest wspieranie młodych ludzi w podejmowaniu decyzji związanych z ich przyszłą karierą i edukacją.
Z podziękowaniami organizatorzy: Małgorzata Miedzińska, Jolanta Tkaczyk i Monika Kwiatkowska.

36
61
2
96
22
90
99
83
13
6
35
70
4
85
8
58
39
76
51
28
79
12
92
53
88
20
81
3
82
41
73
37
95
94
7
38
14
97
65
89
27
18
16
71
26
101
93
9
62
75

Dnia 15.11.2017 w naszej szkole odbył się etap szkolny Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. W zawodach wzięło udział 19 uczniów trzecich klas o profilu kucharz.
Pierwsze miejsce zajął Kacper Zybura z klasy III Ka. Uczeń ten będzie reprezentował naszą szkołę w etapie okręgowym I Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. 

Back to top