3
2
4

W turnieju wzięło udział siedmioro uczniów ze szkół branżowych kształcących w zawodzie kucharz z Pionek, Radomia, Starachowic i Przysuchy.
Tematem tegorocznej edycji turnieju są „Wariacje z wieprzowiną”.
Etap okręgowy turnieju składał się z dwóch etapów:

  • etap pierwszy część pisemna – uczestnicy rozwiązywali test teoretyczny sprawdzający wiadomości
  • etap drugi - część praktyczna – zadaniem każdego uczestnika było sporządzenie trzech porcji dania zasadniczego z wykorzystaniem wieprzowiny.

Pierwsze miejsce zajął Kamil Sałbut z klasy 3 KA w ZSSiH, drugie miejsce przypadło Marlenie Warchoł również z klasy 3 KA w ZSSIH, a trzecie Angelice Zawadzkiej z CKZiU w Pionkach.
Nad prawidłowością Turnieju czuwało Jury w składzie: Pani Joanna Trzepałka - wizytator Kuratorium Oświaty w Warszawie Delegatura w Radomiu, Pani Bożena Puton zastępca dyrektora ZSSiH, Pani Natalia Różańska menager w Hotelu i Restauracji Pod Różami, Pani Ewa Skurkiewicz menager w Hotelu i Restauracji Dworek Saski, Pan Zbigniew Nowocień – nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZSSiH, oraz Pani Małgorzata Czyżykowska nauczyciel przedmiotów zawodowych w Pionkach. Jury przewodniczyła Pani Joanna Trzepałka.
Sponsorami etapu wojewódzkiego II Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz byli: Rada Rodziców przy Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, Dworek Saski, firma AASPEN wyposażenie gastronomii, Hotel pod Różami, a także organizacja MyFuture , której celem jest wspieranie młodych ludzi w podejmowaniu decyzji związanych z ich przyszłą karierą i edukacją.
Z podziękowaniami organizatorzy: Małgorzata Miedzińska, Jolanta Tkaczyk i Monika Kwiatkowska.

58
88
99
61
2
5
49
57
92
82
3
71
94
26
96
29
68
81
13
75
22
95
33
37
45
66
39
40
50
80
27
101
18
53
28
4
38
76
93
35
65
79
12
32
46
85
90
1
16
14

Back to top