4
3
2

29 listopada uczniowie klas drugich uczestniczyli w warsztatach kulinarnych "1917 rok - Tradycyjna Kuchnia Pełna Nadziei". Warsztaty zorganizowane zostały przez Stowarzyszenie "Razem dla Radomki" w ramach projektu "Na Szlaku Kulinarnym Doliny Radomki".
Przed przystąpieniem do zajęć praktycznych, uczniowie wysłuchali wykładu.
Część praktyczna to przygotowanie potraw zgodnie z recepturą pochodzącą z książki kucharskiej z roku 1917: zupy koprowej z makaronem domowym, kotletów z kapusty z sosem pieczarkowym, tortu kawowego.
Uwieńczeniem spotkania była degustacja przygotowanych potraw, które smakowały wszystkim.
Wykład i warsztaty odbyły się pod kierunkiem P.Doroty Teterycz - pracownika naukowego Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

31
6
55
32
19
11
64
7
50
54
3
14
62
34
42
41
17
9
44
8
49
66
21
45
5
2
20
38
36
1
4
16
59
51
13

Back to top