4
3
2

29 listopada uczniowie klas drugich uczestniczyli w warsztatach kulinarnych "1917 rok - Tradycyjna Kuchnia Pełna Nadziei". Warsztaty zorganizowane zostały przez Stowarzyszenie "Razem dla Radomki" w ramach projektu "Na Szlaku Kulinarnym Doliny Radomki".
Przed przystąpieniem do zajęć praktycznych, uczniowie wysłuchali wykładu.
Część praktyczna to przygotowanie potraw zgodnie z recepturą pochodzącą z książki kucharskiej z roku 1917: zupy koprowej z makaronem domowym, kotletów z kapusty z sosem pieczarkowym, tortu kawowego.
Uwieńczeniem spotkania była degustacja przygotowanych potraw, które smakowały wszystkim.
Wykład i warsztaty odbyły się pod kierunkiem P.Doroty Teterycz - pracownika naukowego Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

17
8
45
6
36
13
42
9
44
21
38
66
34
31
20
3
41
49
54
51
19
16
14
7
4
64
55
32
1
59
5
62
11
50
2

Back to top