W dniach 24 - 28 marca 2025 r. uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu mogli oddać swój głos na wybrany projekt w ramach Szkolnego Budżetu Obywatelskiego.
Na wszystkie projekty oddano łącznie 826 głosów.
Oddano także dwie karty nieważne.
Poszczególne projekty uzyskały następujące liczby głosów:
Projekt nr 1 – 157 głosów,
Projekt nr 2 – 173 głosy,
Projekt nr 5 – 62 głosy,
Projekt nr 12 – 434 głosy.
W wyniku głosowania do realizacji zostaje zgłoszony projekt nr 12 – Strefa Relaksu
Do kolejnego etapu (głosowania wszystkich uczniów szkoły) wybrane zostały 4 projekty. Uczniowie naszej szkoły w dniach od 24.03 do 28.03.2025 r. wybiorą jeden z nich.
W dniu dzisiejszym w naszej szkole gościliśmy uczniów i nauczyciela z Turcji.
Grupa przyjechała do nas w ramach wymiany międzynarodowej i uczestniczy w zajęciach.
Piękne słońce,
Greenwich, Big Ben, Houses of Parliament,
Muzea, parki i shopping🌞🎉😃
Klify w Dover i plaża w Folkestone.
Pozdrawiamy❤️
Ciao! Z tej strony Magdalena i Michalina,
pracujemy w czterogwiazdkowym hotelu Sovrana.
Jest to hotel, który jest przyjazny zwierzętom oraz jego główną maskotką jest pies. Zajmujemy się głównie przygotowaniem i utrzymywaniem czystości w pokojach dla gości. Nasza praca jest przyjemna, nasi współpracownicy są bardzo mili i chętnie pokazują nam wiele nowych rzeczy. Zdobywamy nowe doświadczenia i umiejętności.
Pozdrawiamy Michalina i Magdalena
Ciao ! Tu Karolina i Patrycja.
Odbywamy praktykę w restauracji Lido, we Włoszech.
Dzień rozpoczynamy od obróbki wstępnej warzyw, owoców i owoców morza. Następnie przygotowujemy salę dla gości. Codziennie uczymy się czegoś nowego pod okiem szefa kuchni. Przyrządzamy pyszne potrawy. Naszym ulubionym jest pizza z frytkami, przygotowujemy też masę różnych makaronów. Zachęcamy każdego do przyjechania tu i spróbowania tych potraw. Cieszymy się kiedy na kuchnię wracają puste talerze.