Grupa 20 uczniów z klasy 2C oraz 2Z w roku szkolnym 2024/2025 uczestniczyła w projekcie „Doświadczenie dla uczniów nowe poprzez staże zawodowe”.
Zajęcia w ramach projektu obejmowały:
warsztaty cukiernicze
- Dekoracje z czekolady
- Dekoracje z izomaltu i karmelu
- Dekoracje z kwiatów jadalnych
- Dekoracje wyrobów cukierniczych zamszem
- Nowoczesne torty
- Desery lodowe
zajęcia wyrównawcze z matematyki
zajęcia z doradcą zawodowym
warsztaty cukiernicze prowadzone przez Pana Piotra Jankowskiego z Cukierni Jankowscy S.C.
- Monoporcje i czekolada,
- Praliny
staż uczniowski w Cukierni Jankowscy S.C.
Wsparciem w projekcie objęci byli również nauczyciele doradztwa zawodowego, którzy uczestniczyli w dwóch szkoleniach.
Projekt pozwolił również na doposażenie pracowni cukierniczej.
Warsztaty cukiernicze - dekoracje z czekolady
Warsztaty cukiernicze - dekoracje z izomaltu i karmelu
Warsztaty cukiernicze - dekoracje z kwiatów jadalnych
Warsztaty cukiernicze - nowoczesne torty
Warsztaty cukiernicze - dekoracje wyrobów cukierniczych zamszem
Warsztaty cukiernicze prowadzone przez Pana Piotra Jankowskiego z Cukierni Jankowscy S.C.
Zajęcia z doradcą zawodowym