Minęło już kilka dni naszego stażu w Rimini, a my z każdą chwilą coraz lepiej odnajdujemy się w nowych miejscach pracy. W naszej grupie są uczniowie z trzech branż, każdy z nas zdobywa doświadczenia w swoim obszarze.

Hotel
Zuzanna i Bożenka odbywają praktyki w lokalnym hotelu, gdzie każdego dnia uczą się zarządzania recepcją, obsługi gości i dbania o detale, które tworzą profesjonalną atmosferę. Mają okazję doskonalić swoje umiejętności językowe, ponieważ codziennie kontaktują się z gośćmi z różnych krajów. To świetna lekcja organizacji pracy i radzenia sobie w dynamicznym środowisku hotelowym.

Cukiernia
Bartek i Nina pracują w tradycyjnej włoskiej cukierni. Codziennie pomagają w przygotowywaniu przepysznych wypieków i deserów, takich jak cannoli czy świeże croissanty. Praca z doświadczonymi cukiernikami pozwala im na naukę technik, o których wcześniej tylko słyszeli. Każdy dzień to nowe smaki i wyzwania, ale także mnóstwo satysfakcji, gdy widzą uśmiechy zadowolonych klientów.

Restauracja
Ostatnia dwójka czyli Antek i Martyna pracują w restauracji, gdzie uczą się tajników włoskiej kuchni. Od przygotowywania prostych przystawek, przez pasty i risotto, aż po bardziej skomplikowane dania główne – zdobywają cenną wiedzę o sztuce kulinarnej, jaką Włosi opanowali do perfekcji. Obsługują gości, poznają zasady pracy w kuchni i dbają o najwyższą jakość serwowanych dań. Każdy dzień to praktyczne wyzwanie, ale jednocześnie wielka przyjemność z obcowania z włoską kuchnią.

Wszyscy jesteśmy zachwyceni tym, jak wiele uczymy się każdego dnia. Każde miejsce pracy oferuje inne możliwości i wyzwania, dzięki czemu nasz staż w Rimini jest nie tylko rozwijający, ale także pełen niezapomnianych doświadczeń.

 

3 (2)
4 (1)
14
12
10
2 (2)
9
6 (1)
8
11
1 (2)
5 (1)
13

Back to top