Hejka z tej strony Martyna - kucharz.
Jestem praktykantką w restauracji Dallo Zio w mieście Rimini. Restauracja, w której odbywam staż wykorzystuje surowce wyłącznie z okolic Rimini, zarówno lądowych jak i morskich. Zdobywam nowe doświadczenia związane z kuchnią włoską. Moim zadaniem jest pomoc w kuchni - zajmuję się przygotowaniem posiłków i dodatków warzywnych (jednym z nich jest trawa cytrynowa obsmażana na oliwie, oprócz aromatycznego smaku wyróżnia się ona bogactwem witamin i minerałów, które mają dobroczynny wpływ na nasz organizm). Wykonuję również obróbką owoców morza oraz przygotowuję desery.
Stażystka Martyna. Ciao

24d03640-424f-4a98-86fe-a3d2de08db27
72deed5d-f593-44fc-afa9-edce01072800
72b962b0-8113-4e71-bcbb-955be2b07233
b8ce0f15-4306-46f4-944f-73b2b6e25998
285e3893-0e65-4e3a-bd15-cdbd09a81063
f91a57d8-bc74-41b1-bd63-07055e2ba1d4
62793468-0cfe-4853-95d1-c36c63ff12ee

Cześć, tu Adam
Pracuję w restauracji La Marrianna, która funkcjonuje od 1908 roku.

Restauracja głównie serwuje dania z owocami morza. Przygotowywane są także tradycyjne dania regionalne oraz desery.
Do moich zadań w restauracji należy: obróbka wstępna owoców morza oraz warzyw, wypiekanie Piadin - to klasyczny płaski chleb bez zakwasu, który jest wypiekany w Romanii od średniowiecza i można go uważać za symboliczne jedzenie tego regionu. Piadina, jedzenie uliczne wyprzedzające swoje czasy, może być nadziewana niemal każdym składnikiem – warzywami, mięsem, serem lub rybą. Pomagam również na stanowisku wykończeniowym oraz dbam o utrzymanie czystości na kuchni.
Stażysta Adam

4afe2320-1114-4802-a1aa-c0a33bc883de
984f6716-7e96-442a-bf0b-7e9f57fb1cc1
4
7f0029fb-58d6-4910-a5cf-1bf2cebf6564
ed8023d3-b645-4731-8f54-9314ddde8d36
DC6C8E26-5846-4A07-BD90-CB665363436F.jpeg
2
f42f698f-4a84-4a32-b309-0fc6d728916a
adam1

Back to top