4
3
2

W czwartek 6 lutego odbył się kolejne warsztaty w ramach cyklu "Warsztaty z Mistrzem".
Tym razem gościliśmy Pana Patryka Jędrasika - szefa kuchni restauracji "Karo". Tematem spotkania była współczesna kuchnia restauracyjna. W ramach warsztatów 15-stu uczniów naszej szkoły przeszło szkolenie z doboru noży kuchennych oraz zasad krojenia. Pod okiem szefa młodzież przygotowała:

  • zupę krem z pieczonych buraków czerwonych z jajkiem poszetowym i kremem ze zredukowanego octu balsamicznego,
  • medaliony z polędwiczki wieprzowej z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi , puree ziemniaczanym z estragonem oraz olejem pomidorowym.

Uczniowie byli bardzo zadowoleni, uzyskali wiele cennych wiadomości i wskazówek z zakresu przygotowywania potraw oraz informacji dotyczących specyfiki pracy kucharza w restauracji.

8
1
25
21
22
5
11
10
13
12
6
23
2
4
3
7
26
9
27
28
24
20
29

fot. Marysia z 3k

Back to top