Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Previous Next Play Pause

Na semestr pierwszy klasy I publicznej branżowej szkoły II stopnia przyjmuje się kandydatów którzy ukończyli branżową szkołę I stopnia lub są absolwentami dotychczasowej zasadniczej szkoły zawodowej, którzy rozpoczęli kształcenie w tej szkole począwszy od roku szkolnego 2012/2013.

Technik technologii żywności
Wymagane dokumenty:

  1. wniosek o przyjęcie do szkoły
  2. świadectwo ukończenia branżowej szkoły I stopnia lub zasadniczej szkoły zawodowej
  3. zaświadczenie o zawodzie nauczanym w branżowej szkole I stopnia lub zasadniczej szkole zawodowej, którego zakres odpowiada pierwszej kwalifikacji wyodrębnionej w zawodzie nauczanym w branżowej szkole II stopnia
    lub
    świadectwa potwierdzające kwalifikacje w zawodzie:
    T.2/TG.02
    T.3/TG.03
    T.4/TG.04
    T.5/TG.05
    lub
    świadectwo czeladnicze w zawodzie: piekarz, cukiernik, wędliniarz
  4. zaświadczenie lekarskie zawierające orzeczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu
  5. dwa zdjęcia

Wniosek o przyjęcie do branżowej szkoły II stopnia [plik pdf]

Technik żywienia i usług gastronomicznych
Wymagane dokumenty:

  1. wniosek o przyjęcie do szkoły
  2. świadectwo ukończenia branżowej szkoły I stopnia lub zasadniczej szkoły zawodowej
  3. zaświadczenie o zawodzie nauczanym w branżowej szkole I stopnia lub zasadniczej szkole zawodowej, którego zakres odpowiada pierwszej kwalifikacji wyodrębnionej w zawodzie nauczanym w branżowej szkole II stopnia
    lub
    świadectwa potwierdzające kwalifikacje w zawodzie:
    T.6/TG.07
    lub
    świadectwo czeladnicze w zawodzie: kucharz
  4. zaświadczenie lekarskie zawierające orzeczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu
  5. dwa zdjęcia

Wniosek o przyjęcie do branżowej szkoły II stopnia [plik pdf]

HARMONOGRAM REKRUTACJI DO BRANŻOWEJ SZKOŁY II STOPNIA NA ROK SZKOLNY 2020/2021

od 15 czerwca 2020 r. do 3 sierpnia 2020 r. - złożenie wniosku o przyjęcie do branżowej szkoły II stopnia

od 15 czerwca 2020 r. do 14 sierpnia 2020 r. - wydanie przez szkołę skierowania na badania lekarskie

12 sierpnia 2020 r. - podanie do publicznej wiadomości przez komisję rekrutacyjną listy kandydatów zakwalifikowanych i kandydatów niezakwalifikowanych

od 13 sierpnia 2020 r. do 18 sierpnia 2020 r. - potwierdzenie woli przyjęcia w postaci przedłożenia oryginału świadectwa ukończenia branżowej szkoły I stopnia, zaświadczenia o zawodzie nauczanym w branżowej szkole I stopnia, którego zakres odpowiada pierwszej kwalifikacji wyodrębnionej w zawodzie nauczanym w branżowej szkole II stopnia lub oryginału świadectwa ukończenia zasadniczej szkoły zawodowej (o ile nie zostały złożone wcześniej) oraz zaświadczenia lekarskiego zawierającego orzeczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu oraz odpowiednio orzeczeń, o których mowa w art. 135 ust. 1 pkt 5 i 6 ustawy Prawo oświatowe

19 sierpnia 2020 r. godz. 14.00 - podanie do publicznej wiadomości przez komisję rekrutacyjną listy kandydatów przyjętych i kandydatów nieprzyjętych

https://www.kuratorium.waw.pl

Back to top