W dniach 24-26 kwietnia 2023 roku odbył się finał XXVIII edycji turnieju, którego tematem przewodnim była "Współczesna Architektura". Do rywalizacji w trzecim etapie o miano najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik zakwalifikowało się 17 uczniów. Zuzanna Gil z kl. 3C została laureatką tego konkursu. 
W pierwszej części uczniowie mogli wykazać się wiedzą teoretyczną i poczuć smak rywalizacji, w której mogli zdobyć 30 pkt. Największe emocje towarzyszyły uczestnikom drugiego dnia. Pod bacznym okiem jurorów finaliści wykonywali zadania praktyczne, a stawka była wysoka – 70 pkt. Spod wprawnych dłoni młodych adeptów rzemiosła wyłaniały się wspaniałe formy wykonywane min. z ciasta półcukierniczego, czekolady, karmelu czy masy marcepanowej.
Dzisiaj możemy już tylko podziwiać te piękne, choć nietrwałe dzieła na zdjęciach.
fot. i opieka M. Morawska

346142023_209300545298669_6527553749890571655_n
343787522_3060251227604882_8093558143314773248_n
343720911_1230279034544697_1383955381162277406_n
341250950_697980112127419_6656789453187877216_n
341704278_1600347643794524_5811920592935665427_n
341733802_1438064020270605_4887684894482940617_n
341740624_258991563156362_7720927043985755741_n
341746021_947540982954374_2259653591176997495_n
341774413_965840434441078_1926388051509134934_n
343945900_1339845790215042_6308863187285019134_n
343942753_754344236395084_2237079199847651671_n
343857918_1637583270021225_3280190065401300457_n
341777940_757586079249091_5516355026946733809_n
Previous Next Play Pause

Back to top