Już po raz szósty w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – ryby smaczne, ryby zdrowe i desery kolorowe” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 10 drużyn jednoosobowych z Warszawy, Pionek, Zwolenia, Przysuchy i Radomia. Zadaniem uczniów było wyfiletowanie dwóch pstrągów oraz wykonanie zakąski z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był filet z pstrąga oraz deseru z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był ser biały twarogowy i szpinak.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Anna Wachowicz – nauczyciel przedmiotów zawodowych, Artur Malik – dyrektor Firmy Aaspen, Patryk Jędrusik szef kuchni Restauracji Karo, Mateusz Śmiechowski - szef kuchni Restauracji Teatralna.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Karczma-Makowiec, Smaczek z Doliny Radomki, E. Leclerc Radom, Aaspen, restauracja Teatralna. Sponsorem głównego surowca był Zajazd Rybacki Złoty Karpik.

W konkursie zwyciężyła Weronika Łomża, uczennica klasy trzeciej o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Weronika przygotowała pstrąga na dwa sposoby w sieci z pudru buraczanego i ciasta francuskiego z sosem maltańskim oraz sernik ze szpinakiem na owsianej kruszonce z sałatką owocową i świeżym szpinakiem. Drugie miejsce zajął Mateusz Sowiński z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie (przygotował królewskiego pstrąga i szaloną zieleń), a trzecie Victoria Porczyńska z Zespołu Szkół nr 2 w Przysusze (przygotowała pstrąga faszerowanego i ciastko z kremem szpinakowo serowym).

Konkurs z każdym rokiem cieszy się coraz większym zainteresowaniem uczniów, nauczycieli, przedstawicieli firm gastronomicznych. Jest to doskonała promocja zdrowego, urozmaiconego i niepowtarzalnego przygotowywania potraw.

img_9420
img_9181
img_9250
4
img_9439
img_9283
img_9454
img_9337
img_9322
img_9442
img_9203
img_9269
90
img_9199
img_9204
img_9284
img_9385
img_9414
img_9252
img_9411
img_9422
img_9190
img_9429
img_9286
img_9399
img_9313
img_9409
5
img_9299
img_9449
img_9278
66
img_9415
img_9265
Previous Next Play Pause

Pasja Smaków w obiektywie Jacka Świątka

IMG_9177
IMG_9208
IMG_9228
IMG_9178
IMG_9225
IMG_9406
IMG_9203
IMG_9442
IMG_9247
IMG_9365
IMG_9289
IMG_9173
IMG_9200
IMG_9239
IMG_9301
IMG_9180
IMG_9259
IMG_9403
IMG_9231
IMG_9187
IMG_9446
IMG_9199
IMG_9331
IMG_9336
IMG_9265
IMG_9233
IMG_9237
IMG_9275
IMG_9379
IMG_9271
IMG_9283
IMG_9401
IMG_9272
IMG_9439
IMG_9246
IMG_9268
IMG_9255
IMG_9293
IMG_9396
IMG_9269
IMG_9278
IMG_9216
IMG_9194
IMG_9420
IMG_9313
IMG_9235
IMG_9335
IMG_9196
IMG_9363
IMG_9209

 

100
32
5
33
18
107
79
71
10
103
65
70
43
34
75
104
95
73
46
27
48
9
17
67
26
41
82
16
105
30
24
53
74
83
97
42
31
35
P1010094
68
13
44
102
22
12
69
66
89
93
94

Pasja Smaków w obiektywie Marysi z 3k

IMG_8474
IMG_8516
IMG_8495
IMG_8641
IMG_8366
IMG_8419
IMG_8441
IMG_8429
IMG_8637
IMG_8642
IMG_8393
IMG_8427
IMG_8466
IMG_8526
IMG_8634
IMG_8493
IMG_8437
IMG_8625
IMG_8475
IMG_8549
IMG_8610
IMG_8462
IMG_8456
IMG_8589
IMG_8562
IMG_8594
IMG_8598
IMG_8569
IMG_8563
IMG_8524
IMG_8508
IMG_8392
IMG_8482
IMG_8616
IMG_8382
IMG_8417
IMG_8445
IMG_8458
IMG_8375
IMG_8606
IMG_8577
IMG_8544
IMG_8570
IMG_8384
IMG_8447
IMG_8424
IMG_8550
IMG_8509
IMG_8547
IMG_8601
Previous Next Play Pause

IMG_8649
IMG_8618
IMG_8657
IMG_8644
IMG_8665
IMG_8645
IMG_8628
IMG_8687
IMG_8646
IMG_8637
IMG_8725
IMG_8664
IMG_8726
IMG_8620
IMG_8616
IMG_8624
IMG_8713
IMG_8656
IMG_8702
IMG_8708
IMG_8651
IMG_8707
IMG_8734
IMG_8672
IMG_8729
IMG_8669
IMG_8653
IMG_8718
IMG_8625
IMG_8733
IMG_8723
IMG_8721
IMG_8634
IMG_8737
IMG_8647
IMG_8642
IMG_8696
IMG_8730
IMG_8641
IMG_8720
IMG_8650
IMG_8676
IMG_8740
Previous Next Play Pause

Back to top