4
2
3

Już po raz szósty w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – ryby smaczne, ryby zdrowe i desery kolorowe” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 10 drużyn jednoosobowych z Warszawy, Pionek, Zwolenia, Przysuchy i Radomia. Zadaniem uczniów było wyfiletowanie dwóch pstrągów oraz wykonanie zakąski z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był filet z pstrąga oraz deseru z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był ser biały twarogowy i szpinak.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Anna Wachowicz – nauczyciel przedmiotów zawodowych, Artur Malik – dyrektor Firmy Aaspen, Patryk Jędrusik szef kuchni Restauracji Karo, Mateusz Śmiechowski - szef kuchni Restauracji Teatralna.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Karczma-Makowiec, Smaczek z Doliny Radomki, E. Leclerc Radom, Aaspen, restauracja Teatralna. Sponsorem głównego surowca był Zajazd Rybacki Złoty Karpik.

W konkursie zwyciężyła Weronika Łomża, uczennica klasy trzeciej o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Weronika przygotowała pstrąga na dwa sposoby w sieci z pudru buraczanego i ciasta francuskiego z sosem maltańskim oraz sernik ze szpinakiem na owsianej kruszonce z sałatką owocową i świeżym szpinakiem. Drugie miejsce zajął Mateusz Sowiński z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie (przygotował królewskiego pstrąga i szaloną zieleń), a trzecie Victoria Porczyńska z Zespołu Szkół nr 2 w Przysusze (przygotowała pstrąga faszerowanego i ciastko z kremem szpinakowo serowym).

Konkurs z każdym rokiem cieszy się coraz większym zainteresowaniem uczniów, nauczycieli, przedstawicieli firm gastronomicznych. Jest to doskonała promocja zdrowego, urozmaiconego i niepowtarzalnego przygotowywania potraw.

4
img_9265
img_9420
img_9411
img_9203
img_9322
img_9286
img_9449
img_9283
img_9399
img_9250
img_9284
img_9252
img_9415
img_9337
img_9442
img_9190
img_9409
img_9278
img_9454
img_9204
img_9439
img_9429
img_9313
img_9414
90
img_9299
img_9269
img_9385
66
img_9199
img_9181
5
img_9422
Previous Next Play Pause

Pasja Smaków w obiektywie Jacka Świątka

IMG_9237
IMG_9228
IMG_9200
IMG_9386
IMG_9197
IMG_9414
IMG_9218
IMG_9313
IMG_9284
IMG_9389
IMG_9241
IMG_9391
IMG_9177
IMG_9415
IMG_9238
IMG_9226
IMG_9312
IMG_9406
IMG_9329
IMG_9209
IMG_9407
IMG_9392
IMG_9259
IMG_9403
IMG_9336
IMG_9261
IMG_9278
IMG_9198
IMG_9176
IMG_9231
IMG_9436
IMG_9299
IMG_9379
IMG_9240
IMG_9286
IMG_9206
IMG_9171
IMG_9272
IMG_9271
IMG_9199
IMG_9301
IMG_9246
IMG_9182
IMG_9387
IMG_9297
IMG_9215
IMG_9374
IMG_9170
IMG_9446
IMG_9409

 

104
34
25
73
97
50
54
23
P1010094
51
20
95
27
42
12
45
64
39
5
9
102
30
53
22
26
18
96
11
40
47
52
86
75
81
82
107
93
57
85
32
8
77
101
88
49
59
98
33
92
94

Pasja Smaków w obiektywie Marysi z 3k

IMG_8412
IMG_8569
IMG_8550
IMG_8534
IMG_8452
IMG_8598
IMG_8443
IMG_8501
IMG_8628
IMG_8448
IMG_8634
IMG_8493
IMG_8563
IMG_8465
IMG_8554
IMG_8397
IMG_8466
IMG_8446
IMG_8607
IMG_8429
IMG_8519
IMG_8424
IMG_8518
IMG_8637
IMG_8498
IMG_8482
IMG_8439
IMG_8583
IMG_8456
IMG_8378
IMG_8508
IMG_8450
IMG_8509
IMG_8541
IMG_8516
IMG_8500
IMG_8524
IMG_8392
IMG_8601
IMG_8349
IMG_8522
IMG_8470
IMG_8562
IMG_8551
IMG_8393
IMG_8475
IMG_8620
IMG_8384
IMG_8606
IMG_8513
Previous Next Play Pause

IMG_8713
IMG_8644
IMG_8730
IMG_8726
IMG_8676
IMG_8734
IMG_8708
IMG_8620
IMG_8672
IMG_8687
IMG_8642
IMG_8707
IMG_8702
IMG_8647
IMG_8628
IMG_8646
IMG_8664
IMG_8653
IMG_8696
IMG_8665
IMG_8729
IMG_8649
IMG_8634
IMG_8637
IMG_8650
IMG_8616
IMG_8624
IMG_8740
IMG_8656
IMG_8725
IMG_8723
IMG_8645
IMG_8618
IMG_8718
IMG_8669
IMG_8721
IMG_8720
IMG_8733
IMG_8641
IMG_8625
IMG_8651
IMG_8737
IMG_8657
Previous Next Play Pause

Back to top