4
2
3

Od 22.02.2022 do 27.02.2022 r. w naszej szkole odbyły się szkolenia w ramach innowacji pedagogicznych realizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego przy udziale Agencji Rozwoju Mazowsza ("Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego" realizowanego przez Samorząd Województwa Mazowieckiego przy udziale Agencji Rozwoju Mazowsza S.A.)
Szkoleniem objęci zostali uczniowie klas drugich z branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz i z technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz nauczyciele uczący w pionie gastronomicznym.
Tematem szkoleń były:

  • Gotowanie w próżni oraz zastosowanie innych obróbek cieplnych z uwzględnieniem nietypowych zastosowań urządzeń gastronomicznych”
  • „Różne techniki obróbek termicznych produktów spożywczych z użyciem próżni i TYNKTUR
  • „Obróbki termiczne produktów spożywczych z użyciem podciśnienia z porównaniem tradycyjnych metod przetwarzania w wysokich i niskich temperaturach”
  • Idea kuchni NOTE BY NOTE z użyciem tynktur w metodzie próżniowej z tradycyjnym przygotowaniem i aromatyzowaniem produktów. Zmiany cząsteczkowe w produktach spożywczych podczas zamrażania tradycyjnego i pod wpływem ciekłego azotu”.

Uczniowie i nauczyciele zapoznali się z nowoczesnymi trendami przygotowania i aranżacji potraw. Przygotowali między innymi dania z użyciem cyrkulatora, pakowarki próżniowej, palnika szefa kuchni, ciekłego azotu, syfonów. Aromatyzowali potrawy pod kopułkami wędzarniczymi przy użyciu wędzarni pistoletowej i dymem smakowym zgodnie z ideą kuchni „Note by note”.
Prezentowali przygotowane potrawy w nowych aranżacjach duochromatycznych.
Szkoła oprócz podniesienia kwalifikacji zawodowych zyskała nową pracownię gastronomiczną.

103
113
116
Indyk w pomarańczach
229
203
Wołowina z sałatką
215
Pstrąg z sosem truskawkowo- czosnkowym i puree
213
Pstrąg z sosem truskawkowo- czosnkowym i puree
114
Kurczak kompresowany z warzywami i ryżem
221
17
220
112
Krewetki z kalafiorem
104
21
106
105
115
202
Wołowina z sałatką
Previous Next Play Pause

210
39
61
5
38
3
9
31
7
15
109
108
58
44
11
36
1
12
62
212
25
37
47
110
16
207
205
30
46
107
6
10
32
42
222
2
4
14
223
43
29
40
22
 

Dziennikarstwo online i Bezpieczeństwo w sieci to szkolenia, które w Amfiteatrze ukończyła grupa uczniów klasy 3ot.
Szkolenie było realizowane w trakcie praktyk zawodowych.

W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH&CARRY W PIASECZNIE

47
79
37
215
53
102
94
212
17
52
202
16
90
18
55
21
101
87
39
92
36
33
3
74
99
227
61
58
48
57
85
6
22
31
8
5
15
13
7
20
84
64
95
12
207
221
103
60
4
91
Previous Next Play Pause

82
9
79
11
99
48
94
67
52
12
37
58
34
64
20
31
17
76
50
33
3
212
61
60
8
80
22
215
54
5
47
202
89
208
6
57
83
14
85
21
101
90
13
97
84
63
227
102
103
221

W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH & CARRY W PIASECZNIE

217
39
25
29
24
69
68
78
70
104
107
72
30
109
45
225
41
226
40
71
73
223
200
106
42
220
Previous Next Play Pause

realizowany w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego"

kurs18
kurs5
kurs27
kurs2
kurs6
kurs12
kurs34
kurs15
kurs9
kurs30
kurs10
kurs16
kurs7
kurs1
kurs4
kurs29
kurs14
kurs20
kurs31
kurs33
Previous Next Play Pause

 

AKADEMIA BARMAŃSKA, TRENER: JACEK SOKOŁOWSKI

Zobacz również: 🥦KUCHARZ Z ELEMENTAMI DIETETYKI🥦 + EGZAMIN

Sport, zabawa i przygoda życia? Tak! Pierwszy krok do kariery w turystyce!
2 dni intensywnego treningu i zabaw w grupie otwartych, uśmiechniętych i pełnych energii uczestników.

20191201_124348
20191201_123436
20191201_124245
20191201_135643
20191130_102209
20191201_135737
20191201_124451
20191130_104056
20191130_103309
20191130_102145
20191130_104230
20191201_124520
20191201_105306
20191201_111534
20191201_145305
20191201_123425
20191130_102046
20191201_123530
20191130_113702
20191201_111026
20191130_101732
20191130_094622
20191201_123534
20191201_124438
20191130_094621
20191201_123538
20191130_102813
20191130_092748
20191130_113715
20191201_123515
20191201_123528
20191201_145238
20191201_123527
20191130_113644
20191130_092735
20191201_124434
20191201_123533
20191130_093828
20191130_101932

Pani Małgosia i Pani Beata, nauczycielki przedmiotów zawodowych poznają nowe połączenia smaków, uczą się wykorzystywać modne nowoczesne formy i nowe sposoby składania i dekorowania mini deserków w Akademii tortownia.pl

47477649_2322048521158952_6643320418335719424_n
48020933_2322047654492372_1825283087014035456_n
47396790_2322049947825476_1121552051319341056_n
47689293_2322047577825713_7168909507811082240_n
48087577_2322049717825499_2946267652894490624_n
47687895_2322050807825390_2892852231260864512_n
47687531_2322050287825442_8627487299250159616_n
48176010_2322050537825417_3764682583204429824_n
47680886_2322048374492300_5789385906624397312_n
47573710_2322049897825481_7236820237910278144_n
47469055_2322047327825738_1201906564395433984_n
47577030_2322048551158949_7757101134354841600_n
47485900_2322049664492171_7851807353664962560_n
47476627_2322047137825757_6385469544164491264_n
47572635_2322046917825779_8274838147439788032_n (1)
47686874_2322049527825518_7409015544210259968_n
48024992_2322050874492050_4373057205964898304_n
47685348_2322050007825470_2520724118567911424_n
47685026_2322050704492067_8714444783377973248_n

źródło: https://www.facebook.com/tortownia/photos/a.2322046827825788/2322046911159113/?type=3&theater

Praca, przygoda, pasja! … Tak w skrócie można opisać, na czym polega praca Animatora! Jest to praca niezwykle pozytywna – niosąca radość, uśmiech, szczęście. 

Kurs Animatora Czasu Wolnego to najlepszy początek do rozpoczęcia pracy jako Animator Zabaw.

W sobotę, 17 marca  szkolenie dla nauczycieli z protokołu dyplomatycznego, etykiety i zasad urzędniczego savoir - vivre'u przeprowadził wieloletni pracownik Protokołu Dyplomatycznego Ministerstwa Spraw Zagranicznych, współorganizator i uczestnik wizyt najwyższego szczebla i uroczystości państwowych Pan Grzegorz Chmielewski.

Szanowni Państwo, informujemy, że Akademia Animatorów w Radomiu jest potwierdzona!
Zajęcia odbywać się będą na sali gimnastycznej w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich ul. Armii Ludowej 1 w godzinach 9:00 - 16:00.
Uprzejmie prosimy o punktualność! Przydatne będzie wygodne ubranie i obuwie (szkolenie składa się m. in. z części ruchowej- tańców animacyjnych, elementów fitnessu itd., dlatego obuwie sportowe jest niezbędne!), notatniki i artykuły piśmiennicze. Sugerujemy zabranie dużej ilości wody do picia, dodatkowej kanapki jako zastrzyku energii, mnóstwa uśmiechu i dobrego humoru :)
Pozdrawiamy, Zespół Akademii Rainbow.

Dyrekcja Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich ogłasza nabór kandydatów do udziału w projekcie „Inteligentne specjalizacje motorem rozwoju lokalnego rynku pracy”. Rekrutacja odbędzie się w terminie 06.03 do 10.03.2017.
Projekt obejmuje szkolenie z zakresu HACCP oraz staż dla uczniów i uczennic w następujących zawodach:
Zasadnicza szkoła zawodowa:

  • Cukiernik
  • Kucharz

Technikum:

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Kelner – barista
  • Technik technologii żywności – przetwórstwo mleka

Projekt skierowany jest głównie do uczniów klas drugich zasadniczej szkoły zawodowej i trzecich technikum.
Warunkiem uczestniczenia w rekrutacji jest poprawne wypełnienie dokumentów (formularza zgłoszeniowego, deklaracji uczestnictwa i oświadczenia uczestnika o przetwarzaniu danych osobowych). Naboru uczestników dokona Komisja Rekrutacyjna zgodnie z obowiązującym regulaminem (jest dostępny na stronie szkoły).

Regulamin rekrytacji