W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH&CARRY W PIASECZNIE

3
33
21
212
74
15
6
32
101
102
64
57
58
83
81
9
76
95
48
17
52
97
227
103
94
2
216
87
84
13
67
14
207
215
22
54
39
31
202
90
20
55
85
37
82
88
12
7
50
5
Previous Next Play Pause

37
81
84
50
22
9
227
39
5
61
33
87
53
3
80
21
102
83
215
58
12
75
208
15
207
79
8
63
36
47
212
92
99
89
54
202
66
52
101
11
64
7
18
103
55
67
95
48
2
85

W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH & CARRY W PIASECZNIE

225
109
71
217
41
25
78
73
45
72
24
226
40
39
69
104
200
106
68
42
70
107
30
29
220
223
Previous Next Play Pause

realizowany w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego"

kurs7
kurs34
kurs16
kurs1
kurs4
kurs9
kurs27
kurs30
kurs6
kurs10
kurs14
kurs5
kurs2
kurs20
kurs29
kurs12
kurs18
kurs15
kurs31
kurs33
Previous Next Play Pause

 

AKADEMIA BARMAŃSKA, TRENER: JACEK SOKOŁOWSKI

Zobacz również: 🥦KUCHARZ Z ELEMENTAMI DIETETYKI🥦 + EGZAMIN

Sport, zabawa i przygoda życia? Tak! Pierwszy krok do kariery w turystyce!
2 dni intensywnego treningu i zabaw w grupie otwartych, uśmiechniętych i pełnych energii uczestników.

20191201_123515
20191201_124348
20191130_102209
20191201_135737
20191130_094622
20191201_111026
20191201_124245
20191130_092748
20191130_092735
20191130_113702
20191201_123425
20191201_135643
20191201_123530
20191130_101732
20191201_123527
20191130_101932
20191130_093828
20191201_145305
20191130_094621
20191130_104230
20191201_145238
20191130_102813
20191201_123436
20191130_113644
20191130_102145
20191201_124434
20191201_123538
20191201_105306
20191201_123534
20191130_103309
20191130_113715
20191130_104056
20191201_124520
20191201_123528
20191201_123533
20191201_124451
20191201_124438
20191201_111534
20191130_102046

Pani Małgosia i Pani Beata, nauczycielki przedmiotów zawodowych poznają nowe połączenia smaków, uczą się wykorzystywać modne nowoczesne formy i nowe sposoby składania i dekorowania mini deserków w Akademii tortownia.pl

47689293_2322047577825713_7168909507811082240_n
47572635_2322046917825779_8274838147439788032_n (1)
47685348_2322050007825470_2520724118567911424_n
47686874_2322049527825518_7409015544210259968_n
47687531_2322050287825442_8627487299250159616_n
47685026_2322050704492067_8714444783377973248_n
47477649_2322048521158952_6643320418335719424_n
47469055_2322047327825738_1201906564395433984_n
48024992_2322050874492050_4373057205964898304_n
47396790_2322049947825476_1121552051319341056_n
47573710_2322049897825481_7236820237910278144_n
48176010_2322050537825417_3764682583204429824_n
47577030_2322048551158949_7757101134354841600_n
47680886_2322048374492300_5789385906624397312_n
47687895_2322050807825390_2892852231260864512_n
47476627_2322047137825757_6385469544164491264_n
48087577_2322049717825499_2946267652894490624_n
47485900_2322049664492171_7851807353664962560_n
48020933_2322047654492372_1825283087014035456_n

źródło: https://www.facebook.com/tortownia/photos/a.2322046827825788/2322046911159113/?type=3&theater

Praca, przygoda, pasja! … Tak w skrócie można opisać, na czym polega praca Animatora! Jest to praca niezwykle pozytywna – niosąca radość, uśmiech, szczęście. 

Kurs Animatora Czasu Wolnego to najlepszy początek do rozpoczęcia pracy jako Animator Zabaw.

W sobotę, 17 marca  szkolenie dla nauczycieli z protokołu dyplomatycznego, etykiety i zasad urzędniczego savoir - vivre'u przeprowadził wieloletni pracownik Protokołu Dyplomatycznego Ministerstwa Spraw Zagranicznych, współorganizator i uczestnik wizyt najwyższego szczebla i uroczystości państwowych Pan Grzegorz Chmielewski.

Szanowni Państwo, informujemy, że Akademia Animatorów w Radomiu jest potwierdzona!
Zajęcia odbywać się będą na sali gimnastycznej w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich ul. Armii Ludowej 1 w godzinach 9:00 - 16:00.
Uprzejmie prosimy o punktualność! Przydatne będzie wygodne ubranie i obuwie (szkolenie składa się m. in. z części ruchowej- tańców animacyjnych, elementów fitnessu itd., dlatego obuwie sportowe jest niezbędne!), notatniki i artykuły piśmiennicze. Sugerujemy zabranie dużej ilości wody do picia, dodatkowej kanapki jako zastrzyku energii, mnóstwa uśmiechu i dobrego humoru :)
Pozdrawiamy, Zespół Akademii Rainbow.

Dyrekcja Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich ogłasza nabór kandydatów do udziału w projekcie „Inteligentne specjalizacje motorem rozwoju lokalnego rynku pracy”. Rekrutacja odbędzie się w terminie 06.03 do 10.03.2017.
Projekt obejmuje szkolenie z zakresu HACCP oraz staż dla uczniów i uczennic w następujących zawodach:
Zasadnicza szkoła zawodowa:

  • Cukiernik
  • Kucharz

Technikum:

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Kelner – barista
  • Technik technologii żywności – przetwórstwo mleka

Projekt skierowany jest głównie do uczniów klas drugich zasadniczej szkoły zawodowej i trzecich technikum.
Warunkiem uczestniczenia w rekrutacji jest poprawne wypełnienie dokumentów (formularza zgłoszeniowego, deklaracji uczestnictwa i oświadczenia uczestnika o przetwarzaniu danych osobowych). Naboru uczestników dokona Komisja Rekrutacyjna zgodnie z obowiązującym regulaminem (jest dostępny na stronie szkoły).

Regulamin rekrytacji 

Uczniowie z naszej szkoły pod opieką profesora Zbigniewa Nowocienia uczestniczyli w warsztatach kulinarnych zatytułowanych „Pierwsze kroki w kuchni”. Szkolenie było prowadzone przez słynnego mistrza sztuki kulinarnej Kurta Schellera wraz z Ewą Olejniczak-szefową w Hotelu „Intercontinental”, który wcześniej figurował pod nazwą Jan III Sobieski. Warsztaty odbywały się w Akademii przy ul. Międzynarodowej w Warszawie. Ze względu na dużą ilość osób chętnych wyjazd został zorganizowany w dwóch terminach.

Pierwsze Warsztaty Kulinarne odbyły się w dniu 14 listopada 2014 r.
Piętnastoosobowa grupa podczas szkolenia uczestniczyła w pokazach oraz zajęciach praktycznych.
Program obejmował:
POKAZ: Sposoby krojenia ziemniaków, mus czekoladowy po szwajcarsku
ZAJĘCIA PRAKTYCZNE: rozbiór kurczaka filetowanie pstrąga, sałatka orientalna, bulion z tostem na ostro, duszony pstrąg w sosie cytrynowym, kurczak curry po tajsku, fondant
Pokaz kulinarny w wykonaniu Kurta Schellera dostarczył wielu emocji! Uczestnicy byli pod ogromny wrażeniem, jak z produktów często spotykanych, można stworzyć coś niezwykłego. Konsumpcja własnoręcznie wykonanych dań była zwieńczeniem kulinarnych zmagań. Poza warsztatami można było zobaczyć wystawę zdjęć Mistrza związanych z jego pasją do gotowania. Do dyspozycji kursantów była również biblioteczka Schellera, która zawiera szeroki zbiór pozycji kulinarnych w różnych językach.
Słuchacze nauczyli się krok po kroku jak przyrządzać poszczególne dania oraz zdobyli szeroką wiedzę z zakresu metod gotowania. Każdy uczestnik, poprzez aktywny udział, pod okiem samego Mistrza lub asystentów mógł odkryć swoje niepowtarzalne, ukryte talenty kulinarne.

Drugie Warsztaty Kulinarne odbyły się 10 grudnia 2014 r.
Kolejna tura uczestników miała okazję ujrzeć pokaz w wykonaniu Kurta Schellera, który uwzględniał demonstrację przygotowania sufletu czekoladowego.
W czasie zajęć praktycznych uczestnicy wykonywali takie czynności jak: rozbiór kurczaka, filetowanie pstrąga, duszony pstrąg w sosie pieczarkowym, kurczak pieczony w niskiej temperaturze, sałatka Cesar, bulion warzywny tiramisu

 

Back to top