Od 22.02.2022 do 27.02.2022 r. w naszej szkole odbyły się szkolenia w ramach innowacji pedagogicznych realizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego przy udziale Agencji Rozwoju Mazowsza ("Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego" realizowanego przez Samorząd Województwa Mazowieckiego przy udziale Agencji Rozwoju Mazowsza S.A.)
Szkoleniem objęci zostali uczniowie klas drugich z branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz i z technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz nauczyciele uczący w pionie gastronomicznym.
Tematem szkoleń były:
- „Gotowanie w próżni oraz zastosowanie innych obróbek cieplnych z uwzględnieniem nietypowych zastosowań urządzeń gastronomicznych”
- „Różne techniki obróbek termicznych produktów spożywczych z użyciem próżni i TYNKTUR”
- „Obróbki termiczne produktów spożywczych z użyciem podciśnienia z porównaniem tradycyjnych metod przetwarzania w wysokich i niskich temperaturach”
- „Idea kuchni NOTE BY NOTE z użyciem tynktur w metodzie próżniowej z tradycyjnym przygotowaniem i aromatyzowaniem produktów. Zmiany cząsteczkowe w produktach spożywczych podczas zamrażania tradycyjnego i pod wpływem ciekłego azotu”.
Uczniowie i nauczyciele zapoznali się z nowoczesnymi trendami przygotowania i aranżacji potraw. Przygotowali między innymi dania z użyciem cyrkulatora, pakowarki próżniowej, palnika szefa kuchni, ciekłego azotu, syfonów. Aromatyzowali potrawy pod kopułkami wędzarniczymi przy użyciu wędzarni pistoletowej i dymem smakowym zgodnie z ideą kuchni „Note by note”.
Prezentowali przygotowane potrawy w nowych aranżacjach duochromatycznych.
Szkoła oprócz podniesienia kwalifikacji zawodowych zyskała nową pracownię gastronomiczną.
Dziennikarstwo online i Bezpieczeństwo w sieci to szkolenia, które w Amfiteatrze ukończyła grupa uczniów klasy 3ot.
Szkolenie było realizowane w trakcie praktyk zawodowych.
W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH&CARRY W PIASECZNIE
W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH & CARRY W PIASECZNIE
realizowany w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego"
AKADEMIA BARMAŃSKA, TRENER: JACEK SOKOŁOWSKI
Zobacz również: 🥦KUCHARZ Z ELEMENTAMI DIETETYKI🥦 + EGZAMIN
Sport, zabawa i przygoda życia? Tak! Pierwszy krok do kariery w turystyce!
2 dni intensywnego treningu i zabaw w grupie otwartych, uśmiechniętych i pełnych energii uczestników.
Pani Małgosia i Pani Beata, nauczycielki przedmiotów zawodowych poznają nowe połączenia smaków, uczą się wykorzystywać modne nowoczesne formy i nowe sposoby składania i dekorowania mini deserków w Akademii tortownia.pl
źródło: https://www.facebook.com/tortownia/photos/a.2322046827825788/2322046911159113/?type=3&theater
Praca, przygoda, pasja! … Tak w skrócie można opisać, na czym polega praca Animatora! Jest to praca niezwykle pozytywna – niosąca radość, uśmiech, szczęście.
Kurs Animatora Czasu Wolnego to najlepszy początek do rozpoczęcia pracy jako Animator Zabaw.
W sobotę, 17 marca szkolenie dla nauczycieli z protokołu dyplomatycznego, etykiety i zasad urzędniczego savoir - vivre'u przeprowadził wieloletni pracownik Protokołu Dyplomatycznego Ministerstwa Spraw Zagranicznych, współorganizator i uczestnik wizyt najwyższego szczebla i uroczystości państwowych Pan Grzegorz Chmielewski.
Szanowni Państwo, informujemy, że Akademia Animatorów w Radomiu jest potwierdzona!
Zajęcia odbywać się będą na sali gimnastycznej w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich ul. Armii Ludowej 1 w godzinach 9:00 - 16:00.
Uprzejmie prosimy o punktualność! Przydatne będzie wygodne ubranie i obuwie (szkolenie składa się m. in. z części ruchowej- tańców animacyjnych, elementów fitnessu itd., dlatego obuwie sportowe jest niezbędne!), notatniki i artykuły piśmiennicze. Sugerujemy zabranie dużej ilości wody do picia, dodatkowej kanapki jako zastrzyku energii, mnóstwa uśmiechu i dobrego humoru :)
Pozdrawiamy, Zespół Akademii Rainbow.
Dyrekcja Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich ogłasza nabór kandydatów do udziału w projekcie „Inteligentne specjalizacje motorem rozwoju lokalnego rynku pracy”. Rekrutacja odbędzie się w terminie 06.03 do 10.03.2017.
Projekt obejmuje szkolenie z zakresu HACCP oraz staż dla uczniów i uczennic w następujących zawodach:
Zasadnicza szkoła zawodowa:
- Cukiernik
- Kucharz
Technikum:
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Kelner – barista
- Technik technologii żywności – przetwórstwo mleka
Projekt skierowany jest głównie do uczniów klas drugich zasadniczej szkoły zawodowej i trzecich technikum.
Warunkiem uczestniczenia w rekrutacji jest poprawne wypełnienie dokumentów (formularza zgłoszeniowego, deklaracji uczestnictwa i oświadczenia uczestnika o przetwarzaniu danych osobowych). Naboru uczestników dokona Komisja Rekrutacyjna zgodnie z obowiązującym regulaminem (jest dostępny na stronie szkoły).
Strona 1 z 2
- start
- Poprzedni artykuł
- 1
- 2
- Następny artykuł
- koniec