Dyrektor
mgr Radosław Starczewski
Wicedyrektor
mgr inż. Katarzyna Kusio
mgr Dariusz Kalita
Kierownik szkolenia praktycznego
mgr inż. Małgorzata Miedzińska
mgr inż. Jolanta Tkaczyk
Zastępca
mgr inż. Jarosław Wojciechowski
Pedagog
mgr Ewa Duda
mgr Agata Kiełbiowska
Psycholog
mgr Katarzyna Stadryniak
Język polski
mgr Emilia Boćkowska
mgr Monika Gralec
mgr Beata Hamidi
mgr Barbara Kotwa
mgr Izabela Tomczyk-Spólna
mgr Agnieszka Zięba
Język francuski
mgr Anna Paplińska
Język hiszpański
mgr Katarzyna Kosmala
Język angielski
mgr Miłosława Majewska
mgr Monika Kotas
mgr Monika Maj
mgr Małgorzata Świostek
mgr Emilia Zwęglińska
mgr Emilia Miedziocha
mgr Marta Kleczaj
mgr Małgorzata Drabik
mgr Aneta Maciejewska-Pawłowska
Język niemiecki
mgr Barbara Macieja
mgr Iwona Sobania
mgr Karolina Sieczkowska-Męzik
Historia
mgr Anna Skałbania
mgr Michał Borodziuk
Geografia
mgr Janina Rudzińska
mgr Emilia Miedziocha
Matematyka
mgr Iwona Ziemnicka
mgr Agnieszka Pieczeniak
mgr Irma Klusa
mgr Maciej Pankowski
Fizyka i astronomia
mgr Radosław Starczewski
mgr Iwona Jeżak
Chemia
mgr Jolanta Warda
mgr inż. Wioleta Malczewska-Puza
Biologia
mgr Adrianna Lisowska
mgr Iwona Sionek
Informatyka
mgr Magdalena Korcz
mgr Dariusz Kalita
mgr Agnieszka Bilska (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.)
Edukacja dla bezpieczeństwa
mgr Mariusz Szymański
mgr Anna Skwarczyńska
mgr Joanna Sych
Plastyka
mgr Wojciech Murawski
Wychowanie do życia w rodzinie
mgr Milena Kaniowska
Przedmioty zawodowe
mgr inż. Janusz Cichy
mgr inż. Małgorzata Miedzińska
mgr inż. Jolanta Tkaczyk
mgr inż. Anna Wachowicz
mgr inż. Marzena Wnęt
mgr Katarzyna Kubicka
mgr Jolanta Misztal
mgr Cezary Tarczyński
mgr inż. Agnieszka Krawczyk
mgr inż. Agnieszka Kulikowska
mgr inż. Renata Danasiewicz
mgr inż. Katarzyna Kusio
mgr inż. Monika Kwiatkowska
mgr inż. Zbigniew Nowocień
mgr Anna Pożyczka
mgr inż. Ewelina Różańska
mgr inż. Urszula Tusiek
mgr inż. Monika Słabosz
mgr inż. Jarosław Wojciechowski
mgr inż. Beata Świąder
mgr inż. Martyna Domagała-Karpeta
mgr inż. Monika Wasik
mgr Barbara Górka
mgr Ewa Guść
mgr inż. Marzena Morawska
mgr inż. Katarzyna Pawlak
mgr inż. Ewa Kozakowska-Materska
mgr Monika Adamczyk
mgr inż. Klaudia Brach
mgr Iwona Jeżak
mgr inż. Joanna Więcaszek
mgr Katarzyna Sawicka
mgr inż. Ewelina Jastrzębska
Wychowanie fizyczne
mgr Joanna Sych
mgr Grzegorz Rochowski
mgr Bartosz Stachnio
mgr Anna Skwarczyńska
mgr Kamila Marecka
mgr Wojciech Kalabarczyk
mgr Jacek Świątek
Religia
mgr Mariusz Szymański
mgr Krystian Kuc
ks. mgr Radosław Zaborski
mgr Iwona Sobania
Biblioteka
mgr Anna Durlak
mgr Milena Kaniowska
mgr Monika Stępniewska
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. Świętego Brata Alberta 1 (można używać skrótu ul. św. Brata Alberta 1); os. Prędocinek; 26-600 Radom
tel./fax: (+48) 48 366 29 96
TELEFONY WEWNĘTRZNE: 116 - kierownik warsztatu; 119 - kuchnia; 115 - portiernia; 112 - administracja; 135 - sala gimnastyczna; 126 - biblioteka; 127 - pielęgniarka; 132 - pedagog.
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Strona internetowa: http://zssih.radom.pl
Dyrektor
mgr Radosław Starczewski
Wicedyrektor
mgr inż. Katarzyna Kusio
mgr Dariusz Kalita
Kierownik szkolenia praktycznego
mgr inż. Małgorzata Miedzińska
mgr inż. Jolanta Tkaczyk
Zastępca mgr inż. Jarosław Wojciechowski
Pedagog
mgr Ewa Duda
mgr Agata Kiełbiowska
Psycholog
mgr Katarzyna Stadryniak
Nauczyciele bibliotekarze:
mgr Anna Durlak
mgr Milena Wasilewska - Kaniowska
mgr Monika Stępniewska
Konto Rady Rodziców Szkoły: 02-1240-5703-1111-0000-4897-6200
W dniu 2 listopada młodzież należąca do Szkolnego Koła Caritas wraz z opiekunami p. Grażyną Sitek oraz p. Krystianem Kucem udali na cmentarz rzymsko-katolicki przy ulicy Limanowskiego.
Roksana, Ola, Michał, Karolina, Paulina, Filip, Arek i Łukasz kwestowali na rzecz renowacji zabytkowych pomników.
Młodzież zapaliła znicze przy mogiłach poległych, którzy zginęli w walce o niepodległą Polskę.



W dniu 19 września 2017 r. uczniowie należący do Szkolnego Koła Caritas wraz z opiekunami p. Grażyną Sitek i p. Krystianem Kucem włączyli się w ogólnopolską akcję Caritas Polska zbiórki żywności KROMKA CHLEBA DLA SĄSIADA.
Artykuły spożywcze zbieraliśmy w sklepie Carrefour. Akcję kontynuowaliśmy w szkole w dniach 25-29 września.
Podczas zbiórki szkolnej udało się zebrać dużą ilość żywności, którą przekazaliśmy Caritas Diecezji Radomskiej, skąd trafi do najbardziej potrzebujących starszych osób.
W akcji uczestniczyły klasy:1Ga, 1Gb, 1Gc, 1Kz, 1H, 1OT, 2Gb, 2Gc, 2H, 3Ga, 3Gb, 3Gc, 3H, 4Ga, 4Ot, 4Z, 3C.
DZIĘKUJEMY.
2 grudnia 2016 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich odbył się FESTYN ZDROWIA. Było to podsumowanie realizowanego w szkole rządowego programu „BEZPIECZNA I PRZYJAZNA SZKOŁA” przyjętego na mocy uchwały Rady Ministrów z dnia 28 lipca 2014 r. do realizacji na lata 2014-2016.
Podczas festynu zaprezentowaliśmy stoiska pełne zdrowych przekąsek, uczyliśmy zasad zdrowego odżywiania, pokazaliśmy jak skomponować pełnowartościowe II śniadanie do szkoły. Nieodzowną rolę w zachowaniu zdrowia i szczupłej sylwetki pełni regularna aktywność fizyczna, tym razem zaprezentowaliśmy innowacyjne formy aktywności: zumbę, Capoeira, taniec nowoczesny.
FESTYN współorganizowali z nami lokalni wytwórcy zdrowej żywności, którzy zaprezentowali wysokiej jakości produkty bez dodatków i konserwantów:
W tym dniu naszą szkołę odwiedziły wszystkie placówki współpracujące z nami w ramach programu, a także inne szkoły podstawowe i gimnazjalne. Swoją obecnością zaszczycili nas również przedstawiciele Rady Miasta, Straży Miejskiej oraz Komendy Miejskiej Policji. Patronat medialny nad imprezą objęło Radio Plus Radom.
II śniadanie w szkole
Zestaw I | ||
Pumpernikiel z masłem, kiełkami, serem pleśniowym camembert, pomidorami suszonymi w oleju i rukolą + sok marchwiowo-jabłkowy, banan, winogrona |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 9 g Tłuszcz 9 g Węglowodany 71 g Błonnik 11 g |
|
Zestaw II | ||
Bułka pełnoziarnista z masłem, zieloną sałatą, pomidorem, mozzarellą i bazylią + marchew, gruszka, woda mineralna |
Wartość energetyczna 400 kcal Wartość odżywcza: Białko 17 g Tłuszcz 16 g Węglowodany 54 g Błonnik 9 g |
|
Zestaw III | ||
Bułka pełnoziarnista z masłem, czerwoną sałatą, serem żółtym, schabem pieczonym, pomidorem i roszponką + jogurt naturalny, musli, kiwi, pomarańcza |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 18 g Tłuszcz 12 g Węglowodany 67 g Błonnik 8 g |
|
Zestaw IV | ||
Chleb pełnoziarnisty z masłem, roszponką, jajkiem na twardo, kolorowym pieprzem, rukolą i czerwoną papryką + kefir, banan, grejpfrut |
Wartość energetyczna 360 kcal Wartość odżywcza: Białko 13 g Tłuszcz 11 g Węglowodany 59 g Błonnik 8 g |
|
Zestaw V | ||
Tortilla z sałatą zieloną, awokado, ziarnami słonecznika, żółtą i czerwoną papryką + jabłko, śliwki, morele suszone, woda mineralna |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 15 g Tłuszcz 10 g Węglowodany 74 g Błonnik 8 g |
|
Zestaw VI | ||
Sałatka z ryżem, tuńczykiem w oleju, czarnymi oliwkami, żółtą i czerwoną papryką, szczypiorkiem i oregano + sok jabłkowy, pomidorki koktajlowe, ogórki |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 12 g Tłuszcz 4 g Węglowodany 87 g Błonnik 3 g |
|
Zestaw VII | ||
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, szynką drobiową, czerwoną, żółtą i zieloną papryką, natką pietruszki, kolorowym pieprzem i oliwą z oliwek + owocowa herbata, jabłko |
Wartość energetyczna 400 kcal Wartość odżywcza: Białko 16 g Tłuszcz 15 g Węglowodany 53 g Błonnik 4 g |
|
Zestaw VIII | ||
Chleb żytni z masłem, czerwoną sałatą, serem twarogowym, rzodkiewką, świeżym oregano i ziarnami dyni + czerwona papryka, ogórek, marchew, woda mineralna |
Wartość energetyczna 390 kcal Wartość odżywcza: Białko 18 g Tłuszcz 11 g Węglowodany 66 g Błonnik 13 g |
|
Zestaw IX | ||
Twarożek, jogurt naturalny, świeże zioła + chleb pełnoziarnisty, zielona sałata, rzodkiewka, zielona papryka, sok pomarańczowy |
Wartość energetyczna 430 kcal Wartość odżywcza: Białko 27 g Tłuszcz 9 g Węglowodany 65 g Błonnik 6 g |
|
Zestaw X | ||
Maślanka naturalna z kiwi, musli, rodzynkami, orzechami laskowymi i nasionami goji + czerwona papryka, ogórek, filet pieczony, herbata zielona z miętą i cytryną |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 20 g Tłuszcz 10 g Węglowodany 70 g Błonnik 8 g |
|
Zestaw XI | ||
Bułka ciemna z ziarnem, masłem, roszponką, łososiem wędzonym, kiełkami i czerwoną papryką + mango, rodzynki, orzechy, morwa biała, owocowa herbata |
Wartość energetyczna 360 kcal Wartość odżywcza: Białko 14 g Tłuszcz 14 g Węglowodany 51 g Błonnik 7 g |
|
Zestaw XII | ||
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, serem feta, zielonymi oliwkami, pomidorami, zieloną sałatą i świeżymi ziołami + banan, jogurt naturalny, płatki owsiane, nasiona goji |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 17 g Tłuszcz 12 g Węglowodany 67 g Błonnik 5 g |
07 marca 2015 r., odbyły się w Krakowie, Warszawie i Gdańsku eliminacje XIX Konkursu Wiedzy o Uniwersytecie Jagiellońskim. Uczestnicy eliminacji odpowiadali na pytania testowe dotyczące historii UJ oraz innych uczelni wyższych. Organizator zakwalifikował do finału Konkursu 140 osób, wśród których był Kamil z kl. 4 ZA.
Test finałowy odbył się w Krakowie 14 i 15 kwietnia.
Kamil został Laureatem XIX Konkursu Wiedzy o Uniwersytecie Jagiellońskim i otrzymał indeks na Wydział Humanistyczny Uniwersytetu Jagiellońskiego.
W czasie warsztatów Zbigniew Nowocień przygotował m.in. kiszkę ziemniaczaną, szczupaka z rakami i polędwicę metodą sous-vide.
Absolwent technikum kształcącego w zawodzie kelner jestprzygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych: przygotowanie i organizacja sali do świadczenia usług, obsługiwanie gości, rozliczanie usług kelnerskich. Kelner doradza konsumentom w wyborze potraw, nakrywa stół zgodnie z zamówieniem, serwuje potrawy różnymi technikami. Kelnerzy realizują usługi kelnerskie także poza zakładem gastronomicznym np. catering, obsługa przyjęć w domach, siedzibach firm itp. Kelnerzy mają możliwość kształcenia się w wąskich specjalnościach takich jak: barman, sommelier i barista. Absolwenci szkoły podejmują pracę w restauracjach, hotelach, domach wczasowych, kawiarniach.