2
3
4

Dyrektor
mgr Radosław Starczewski

Wicedyrektor
mgr inż. Katarzyna Kusio
mgr Dariusz Kalita

Kierownik szkolenia praktycznego
mgr inż. Małgorzata Miedzińska
mgr inż. Jolanta Tkaczyk
Zastępca
mgr inż. Jarosław Wojciechowski

Pedagog
mgr Ewa Duda
mgr Agata Kiełbiowska

Psycholog
mgr Katarzyna Stadryniak

Język polski
mgr Emilia Boćkowska
mgr Monika Gralec
mgr Beata Hamidi
mgr Barbara Kotwa
mgr Izabela Tomczyk-Spólna
mgr Agnieszka Zięba

Język francuski
mgr Anna Paplińska

Język hiszpański
mgr Katarzyna Kosmala

Język angielski
mgr Miłosława Majewska
mgr Monika Kotas
mgr Monika Maj
mgr Małgorzata Świostek
mgr Emilia Zwęglińska
mgr Emilia Miedziocha
mgr Marta Kleczaj
mgr Małgorzata Drabik
mgr Aneta Maciejewska-Pawłowska

Język niemiecki
mgr Barbara Macieja
mgr Iwona Sobania
mgr Karolina Sieczkowska-Męzik

Historia
mgr Anna Skałbania
mgr Michał Borodziuk

Geografia
mgr Janina Rudzińska
mgr Emilia Miedziocha

Matematyka
mgr Iwona Ziemnicka
mgr Agnieszka Pieczeniak
mgr Irma Klusa
mgr Maciej Pankowski

Fizyka i astronomia
mgr Radosław Starczewski
mgr Iwona Jeżak

Chemia
mgr Jolanta Warda
mgr inż. Wioleta Malczewska-Puza

Biologia
mgr Adrianna Lisowska
mgr Iwona Sionek

Informatyka
mgr Magdalena Korcz
mgr Dariusz Kalita
mgr Agnieszka Bilska (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.)

Edukacja dla bezpieczeństwa
mgr Mariusz Szymański
mgr Anna Skwarczyńska
mgr Joanna Sych

Plastyka
mgr Wojciech Murawski

Wychowanie do życia w rodzinie
mgr Milena Kaniowska

Przedmioty zawodowe
mgr inż. Janusz Cichy
mgr inż. Małgorzata Miedzińska
mgr inż. Jolanta Tkaczyk
mgr inż. Anna Wachowicz
mgr inż. Marzena Wnęt
mgr Katarzyna Kubicka
mgr Jolanta Misztal
mgr Cezary Tarczyński
mgr inż. Agnieszka Krawczyk
mgr inż. Agnieszka Kulikowska
mgr inż. Renata Danasiewicz
mgr inż. Katarzyna Kusio
mgr inż. Monika Kwiatkowska
mgr inż. Zbigniew Nowocień
mgr Anna Pożyczka
mgr inż. Ewelina Różańska
mgr inż. Urszula Tusiek
mgr inż. Monika Słabosz
mgr inż. Jarosław Wojciechowski
mgr inż. Beata Świąder
mgr inż. Martyna Domagała-Karpeta
mgr inż. Monika Wasik
mgr Barbara Górka
mgr Ewa Guść
mgr inż. Marzena Morawska
mgr inż. Katarzyna Pawlak
mgr inż. Ewa Kozakowska-Materska
mgr Monika Adamczyk
mgr inż. Klaudia Brach
mgr Iwona Jeżak
mgr inż. Joanna Więcaszek
mgr Katarzyna Sawicka
mgr inż. Ewelina Jastrzębska

Wychowanie fizyczne
mgr Joanna Sych
mgr Grzegorz Rochowski
mgr Bartosz Stachnio
mgr Anna Skwarczyńska
mgr Kamila Marecka
mgr Wojciech Kalabarczyk
mgr Jacek Świątek

Religia
mgr Mariusz Szymański
mgr Krystian Kuc
ks. mgr Radosław Zaborski
mgr Iwona Sobania

Biblioteka
mgr Anna Durlak
mgr Milena Kaniowska
mgr Monika Stępniewska

Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. Świętego Brata Alberta 1 (można używać skrótu ul. św. Brata Alberta 1); os. Prędocinek; 26-600 Radom
tel./fax: (+48) 48 366 29 96

TELEFONY WEWNĘTRZNE: 116 - kierownik warsztatu; 119 - kuchnia; 115 - portiernia; 112 - administracja; 135 - sala gimnastyczna; 126 - biblioteka; 127 - pielęgniarka; 132 - pedagog.

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Strona internetowa: http://zssih.radom.pl

Dyrektor
mgr Radosław Starczewski

Wicedyrektor
mgr inż. Katarzyna Kusio
mgr Dariusz Kalita

Kierownik szkolenia praktycznego
mgr inż. Małgorzata Miedzińska
mgr inż. Jolanta Tkaczyk
Zastępca mgr inż. Jarosław Wojciechowski

Pedagog
mgr Ewa Duda
mgr Agata Kiełbiowska

Psycholog
mgr Katarzyna Stadryniak

Nauczyciele bibliotekarze:

mgr Anna Durlak
mgr  Milena Wasilewska - Kaniowska
mgr Monika Stępniewska

 

Konto Rady Rodziców Szkoły: 02-1240-5703-1111-0000-4897-6200

W dniu 2 listopada młodzież należąca do Szkolnego Koła Caritas wraz z opiekunami p. Grażyną Sitek oraz p. Krystianem Kucem udali na cmentarz rzymsko-katolicki przy ulicy Limanowskiego.
Roksana, Ola, Michał, Karolina, Paulina, Filip, Arek i Łukasz kwestowali na rzecz renowacji zabytkowych pomników.
Młodzież zapaliła znicze przy mogiłach poległych, którzy zginęli w walce o niepodległą Polskę.

W dniu 19 września 2017 r. uczniowie należący do Szkolnego Koła Caritas wraz z opiekunami p. Grażyną Sitek i p. Krystianem Kucem włączyli się w ogólnopolską akcję Caritas Polska zbiórki żywności KROMKA CHLEBA DLA SĄSIADA.
Artykuły spożywcze zbieraliśmy w sklepie Carrefour. Akcję kontynuowaliśmy w szkole w dniach 25-29 września.
Podczas zbiórki szkolnej udało się zebrać dużą ilość żywności, którą przekazaliśmy Caritas Diecezji Radomskiej, skąd trafi do najbardziej potrzebujących starszych osób. 
W akcji uczestniczyły klasy:1Ga, 1Gb, 1Gc, 1Kz, 1H, 1OT, 2Gb, 2Gc, 2H, 3Ga, 3Gb, 3Gc, 3H, 4Ga, 4Ot, 4Z, 3C.
DZIĘKUJEMY.

2 grudnia 2016 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich odbył się FESTYN ZDROWIA. Było to podsumowanie realizowanego w szkole rządowego programu „BEZPIECZNA I PRZYJAZNA SZKOŁA” przyjętego na mocy uchwały Rady Ministrów z dnia 28 lipca 2014 r. do realizacji na lata 2014-2016.
Podczas festynu zaprezentowaliśmy stoiska pełne zdrowych przekąsek, uczyliśmy zasad zdrowego odżywiania, pokazaliśmy jak skomponować pełnowartościowe II śniadanie do szkoły. Nieodzowną rolę w zachowaniu zdrowia i szczupłej sylwetki pełni regularna aktywność fizyczna, tym razem zaprezentowaliśmy innowacyjne formy aktywności: zumbę, Capoeira, taniec nowoczesny.

FESTYN współorganizowali z nami lokalni wytwórcy zdrowej żywności, którzy zaprezentowali wysokiej jakości produkty bez dodatków i konserwantów:

W tym dniu naszą szkołę odwiedziły wszystkie placówki współpracujące z nami w ramach programu, a także inne szkoły podstawowe i gimnazjalne. Swoją obecnością zaszczycili nas również przedstawiciele Rady Miasta, Straży Miejskiej oraz Komendy Miejskiej Policji. Patronat medialny nad imprezą objęło Radio Plus Radom.

fm6
z28f2
fm4
P1010126
fm12
P1010160
f14
P1010185
P1010186
P1010178
f32
f89
P1010023
z27f3
f17
fm14
f2
f57
f23
IMG_1013
P1010152
fm3
f10
f12
P1010134
f31
f8
P1010058
f4
f19
z2fm11
fm5
f61
P1010151
P1010122
z29f1
fm13
f7
P1010158
IMG_1115
fm15
z21f15
f55
f13
f20
z26f4
f35
fm10
P1010146
z25f16

P1010063
P1010098
P1010069
P1010147
P1010071
P1010150
fir2
P1010089
kP1010146
fir17
P1010127
fir30
P1010138
fir18
pr15
P1010155
P1010130
P1010073
P1010030
P1010064
P1010037
P1010162
fir21
P1010090
kP1010099
pr50
P1010156
fir15
P1010100
P1010123
fir11
fir19
P1010108
P1010062
kP1010142
P1010102
P1010161
1
P1010106
pr10
pr2
2
kP1010141
kP1010145
P1010038
P1010050
P1010040
P1010136
pr37
P1010139

sz1
P1010017
fm17
P1010182
P1010012
P1010014
IMG_1112
P1010007
P1010015
P1010117
sz3
sz31
P1010009
P1010019
P1010172
P1010118
P1010020
P1010011
sz45
fm12
P1010180
sz60
P1010181
sz41
sz2
P1010013
IMG_1129
P1010016
P1010098
P1010116
sz7
3
P1010185
sz43
f29
P1010178
sz44
2
sz57
P1010018
P1010021
P1010175
P1010177
P1010010
P1010166
P1010179
1
f21
P1010173
4

 

 

II śniadanie w szkole

Zestaw I    
Pumpernikiel z masłem,
kiełkami, serem pleśniowym camembert, pomidorami suszonymi
w oleju i rukolą

+ sok marchwiowo-jabłkowy,
banan, winogrona

Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 11 g
 
Zestaw II    
Bułka pełnoziarnista z masłem,
zieloną sałatą, pomidorem,
mozzarellą i bazylią

+ marchew, gruszka,
woda mineralna
Wartość energetyczna 400 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 17 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 9 g

 
Zestaw III    
Bułka pełnoziarnista z masłem, czerwoną sałatą, serem żółtym, schabem pieczonym,
pomidorem i roszponką

+ jogurt naturalny, musli, kiwi, pomarańcza
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 18 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 8 g 

 
Zestaw IV    
Chleb pełnoziarnisty z masłem, roszponką, jajkiem na twardo, kolorowym pieprzem, rukolą
i czerwoną papryką

+ kefir, banan, grejpfrut
Wartość energetyczna 360 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 13 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 8 g

 
Zestaw V    
Tortilla z sałatą zieloną, awokado, ziarnami słonecznika, żółtą
i czerwoną papryką

+ jabłko, śliwki, morele suszone,
woda mineralna
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 15 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 74 g
Błonnik 8 g

 
Zestaw VI    
Sałatka z ryżem, tuńczykiem
w oleju, czarnymi oliwkami,
żółtą i czerwoną papryką, szczypiorkiem i oregano

+ sok jabłkowy,
pomidorki koktajlowe,
ogórki
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 12 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 87 g
Błonnik 3 g

 
 
Zestaw VII    
Sałatka z makaronem
pełnoziarnistym, szynką drobiową, czerwoną, żółtą i zieloną papryką, natką pietruszki, kolorowym pieprzem
i oliwą z oliwek

+ owocowa herbata, jabłko
Wartość energetyczna 400 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 16 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 4 g

 
 
Zestaw VIII    
Chleb żytni z masłem,
czerwoną sałatą,
serem twarogowym, rzodkiewką, świeżym oregano
i ziarnami dyni

+ czerwona papryka, ogórek,
marchew, woda mineralna
 
Wartość energetyczna 390 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 18 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 13 g

 
Zestaw IX    
Twarożek, jogurt naturalny,
świeże zioła

+ chleb pełnoziarnisty,
zielona sałata, rzodkiewka,
zielona papryka,
sok pomarańczowy
Wartość energetyczna 430 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 27 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 6 g

 
Zestaw X    
Maślanka naturalna z kiwi,
musli, rodzynkami, orzechami laskowymi i nasionami goji

+ czerwona papryka, ogórek,
filet pieczony, herbata zielona
z miętą i cytryną
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 20 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 8 g

 
Zestaw XI    
Bułka ciemna z ziarnem,
masłem, roszponką, łososiem wędzonym, kiełkami i czerwoną papryką

+ mango, rodzynki, orzechy,
morwa biała, owocowa herbata
Wartość energetyczna 360 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 14 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 7 g

 
Zestaw XII    
Sałatka z makaronem
pełnoziarnistym, serem feta,
zielonymi oliwkami, pomidorami, zieloną sałatą i świeżymi ziołami

+ banan, jogurt naturalny,
płatki owsiane, nasiona goji
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 17 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 5 g
 

07 marca 2015 r., odbyły się w Krakowie, Warszawie i Gdańsku eliminacje XIX Konkursu Wiedzy o Uniwersytecie Jagiellońskim. Uczestnicy eliminacji odpowiadali na pytania testowe dotyczące historii UJ oraz innych uczelni wyższych. Organizator zakwalifikował do finału Konkursu 140 osób, wśród których był Kamil z kl. 4 ZA.
Test finałowy odbył się w Krakowie 14 i 15 kwietnia.
Kamil został Laureatem XIX Konkursu Wiedzy o Uniwersytecie Jagiellońskim i otrzymał indeks na Wydział Humanistyczny Uniwersytetu Jagiellońskiego.

W czasie warsztatów Zbigniew Nowocień przygotował m.in. kiszkę ziemniaczaną, szczupaka z rakami i polędwicę metodą sous-vide.

Absolwent technikum kształcącego w zawodzie kelner jestprzygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych: przygotowanie i organizacja sali do świadczenia usług, obsługiwanie gości, rozliczanie usług kelnerskich. Kelner doradza konsumentom w wyborze potraw, nakrywa stół zgodnie z zamówieniem, serwuje potrawy różnymi technikami. Kelnerzy realizują usługi kelnerskie także poza zakładem gastronomicznym np. catering, obsługa przyjęć w domach, siedzibach firm itp. Kelnerzy mają możliwość kształcenia się w wąskich specjalnościach takich jak: barman, sommelier i barista. Absolwenci szkoły podejmują pracę w restauracjach, hotelach, domach wczasowych, kawiarniach.

Back to top