Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Previous Next Play Pause

22.05-05.06.2009 r.
Dziewięcioro uczniów włoskiej szkoły gastronomiczno-hotelarskiej Istituto d`Istruzione Superiore `Mancini` di Cosenza wraz z nauczycielem, przebywało w naszej szkole na praktyce zawodowej w ramach wymiany międzynarodowej programu Leonardo da Vinci. Celem wymiany było zapoznanie się z tutejszą specyfiką pracy odpowiadającą profilowi ich kształcenia zawodowego. Oprócz zajęć praktycznych, goście uczestniczyli także w imprezach turystycznych i regionalnych.

 W dniach 11.02-3.03 2007 r. czworo uczniów norweskiej wielozawodowej szkoły średniej (Laderjarlen Videregaende Skole z Trondheim) przebywało na praktyce zawodowej w ramach programu Leonardo da Vinci. Celem wymiany było zapoznanie się młodzieży norweskiej z tutejszą specyfiką pracy odpowiadającą profilowi ich kształcenia zawodowego.

 W dniach 6 - 27 maja 2006 r. uczniowie w Sainte-Savine, Montlucon i w Cosenzie doskonalili umiejętności zawodowe, poznawali język i kulturę. Sprawdzali swoją wiedzę teoretyczną w praktyce.

W lutym 2006 r. pracownicy organizacji AFORMAC w Montluçon wraz z Panią Dyrektor Marie Noelle Dufour (zajmującej się zatrudnieniem, prowadzącej szkolenia), przedstawiciele władz lokalnych z Owernii i właściciele restauracji w Montluçon gościli w ZSSiH. Celem wizyty były rozmowy na temat kontynuowania współpracy z naszą szkołą - prace nad nowym projektem, a także poznanie tradycji kulinarnych i kultury naszego kraju. (fot. A. Paplińska)

9 czerwca 2005 r. w ZSSiH odbyło się spotkanie szkół uczestniczących w Szkolnym Projekcie SOCRATES COMENIUS - "Zdrowa turystyka w Europie". W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele szkół: z Budapesztu - Gundel Karoły, BBS - Holzminden i Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

Back to top