4
3
2

11 grudnia grupa uczniów z klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła w warsztatach technologicznych zorganizowanych przez Studenckie Koła Naukowe, pod nadzorem opiekunów SKN: dr inż. Justyny Libery oraz dr inż. Anny Wirkijowskiej. Podczas pobytu na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie uczniowie wysłuchali wykładu na temat technologii produkcji kiełbas oraz technologii wypieku chleba. Studenci przygotowali również quiz multimedialny z oprogramowaniem "Kahoot!" - przy udziale smartfonów mogliśmy sprawdzić swoją wiedzę na temat prawidłowych nawyków żywieniowych, najlepsi zostali nagrodzeni. W części praktycznej uczniowie mieli możliwość wejścia w rolę studentów. W salach półtechniki, przygotowali i uwędzili kiełbasy oraz upiekli chleb, które później ocenili organoleptycznie. Było miło i pysznie!!!

4
39
2
56
63
23
59
55
13
60
15
52
65
12
8
19
70
36
71
37
62
41
5
50
9
53
27
32
35
21
30
40
10
14
31
16
6
3
57
66
34
11
64

04.12.2019 (środa) godz. 17.00-18.00 - Dzień otwarty - spotkania z nauczycielami

29 listopada uczniowie klas drugich uczestniczyli w warsztatach kulinarnych "1917 rok - Tradycyjna Kuchnia Pełna Nadziei". Warsztaty zorganizowane zostały przez Stowarzyszenie "Razem dla Radomki" w ramach projektu "Na Szlaku Kulinarnym Doliny Radomki".
Przed przystąpieniem do zajęć praktycznych, uczniowie wysłuchali wykładu.
Część praktyczna to przygotowanie potraw zgodnie z recepturą pochodzącą z książki kucharskiej z roku 1917: zupy koprowej z makaronem domowym, kotletów z kapusty z sosem pieczarkowym, tortu kawowego.
Uwieńczeniem spotkania była degustacja przygotowanych potraw, które smakowały wszystkim.
Wykład i warsztaty odbyły się pod kierunkiem P.Doroty Teterycz - pracownika naukowego Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

9
6
11
66
2
31
45
13
20
55
5
21
3
42
50
62
64
8
16
7
14
59
4
54
19
41
51
1
49
38
17
32
36
34
44

Do kokursu zakwalifikowali się:

  1. Centrum Szkolenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach Wiktoria Koniarczyk
  2. Zespół Szkół Gastronomiczno Hotelarskich w Warszawie Małgorzata Zielińska
  3. Zespół Szkół Spożywczo Gastronomicznych w Warszawie Aleksandra Pawłowska
  4. Zespół Szkół Spożywczo Gastronomicznych w Warszawie Maja Krawczyńska
  5. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Weronika Łomża
  6. Zespół Szkół Gastronomicznych w Warszawie Wiktor Domurad
  7. Zespół Szkół Gastronomicznych w Warszawie Mateusz Sowiński
  8. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Wiktor Orzechowski
  9. Zespół Szkół Rolniczo Technicznych w Zwoleniu Aleksandra Żydek
  10. Zespół Szkół nr 2 w Przysusze Victoria Porczyńska''

Poprzednie edycje konkursu

Pani Adamczyk Monika została nominowana w plebiscycie Nauczyciel na Medal 2019. Głosowanie potrwa do poniedziałku, 18 listopada do godz. 23. 
Zobacz jak można zagłosować na Panią Monikę.

https://echodnia.eu/p/kandydat/adamczyk-monika%2C1014181/

W ramach akcji wybieramy również Szkołę Roku w regionie radomskim.
Zobacz jak można zagłosować na naszą szkołę.

https://echodnia.eu/p/kandydat/zespol-szkol-spozywczych-i-hotelarskich-radom%2C1014231/

Dnia 6 listopada 2019 roku w naszej szkole odbył się KONKURS WIEDZY O SPORCIE. Wzięło w nim udział 45 uczniów z różnych klas. Konkurs podzielony był na dwa etapy. Do drugiego etapu zakwalifikowało się 12 uczestników.
Największą wiedzą sportową wykazali się następujący uczniowie:

I miejsce - Adam Kwiatkowski kl 1OTP
II miejsce - Jakub Faryna kl 4GZ
III miejsce - Zuzanna Strzałkowska kl 2GB

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział. Nauczyciele wychowania fizycznego.

IMG_7280
IMG_7284
IMG_7287
IMG_7286
IMG_7285
IMG_7279
Previous Next Play Pause

Co roku uczniowie naszej szkoły odwiedzają radomskie nekropolie przed Dniem Wszystkich Świętych. W tym roku klasa 3gc wraz z opiekunami wybrała się aby przez chwilę zadumać się nad grobami naszych przodków i je uporządkować. Między innymi odwiedzili grób rodziny Saskich - znanych właścicieli radomskiego browaru, którym nasza szkoła opiekuje się od lat.

 

Back to top