Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Previous Next Play Pause

Wyróżniający się uczniowie klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych, technik technologii żywności, cukiernik zapoznali się z nowymi trendami i nowościami w produkcji deserów.
W czasie spotkania zaprezentowane zostały nowe rozwiązania i ciekawe pomysły dekorowania i podawania deserów.
Uczniowie mieli możliwość samodzielnego wykonywania i tworzenia kompozycji deseru na talerzu. Poszerzyli wiedzę i nauczyli się nowych technik produkcji współczesnych deserów a'la carte od "mistrza" - technolog firmy Ambasador p. Moniki Ignaciuk.

  1. Pasiflora z SORBETEM Z KEFIRU, KREMEM MASCARPONE i ciastkiem kawowym z mikrofali;
  2. Sabao z lodami - sorbet z jogurtu z bazylią, krem z białej czekolady i ziemia dekoracyjna;
  3. Furagra z ganage czekoladowy, lody waniliowe wędzone, kukurydza prażona;
  4. Tapa z sorbetem z calvadosa, jabłkiem miętowym oraz żelka z selera naciowego z anyżem;
  5. Beza finger Food, z kremem Mascarpone, marakują oraz orzechem włoskim z figą w karmelu.  

Wszyscy uczestnicy otrzymali receptury na wykonywane desery co pozwoli im wykorzystać je w pracy własnej.  otrzymali upominki od firmy Ambasador.

 

z2
z8
z31
z1
z5
z29
z16
z33
z22
z34
z9
z26
z6
z42
z23
z24
z13
z7
z12
z4
z18
z20
z35
z41
z27
z21
z11
z38
z3
z15
z39
z40
z14
z17
z37
z10
z36
z25
z32
z30
z28
z19

Back to top