Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Previous Next Play Pause

26 marca 2010 r. w czasie Dnia Otwartego w naszej szkole zorganizowany został Festiwal Zupy.
Wzięło w nim udział 12 czteroosobowych zespołów, które zostały wyłonione we wcześniejszych eliminacjach. Każda drużyna przygotowała jedną zupę.
Prace uczniów oceniało jury w składzie: Bożena Puton (wicedyrektor ZSSiH), Monika Byzdra (Rada Rodziców ZSSiH), Marcin Iskra, Dariusz Wicik (Restauracji Teatralna), Krzysztof Bąk, Monika Ziemińskia (Hotel Aviator), Jakub Drewin (Restauracja Fanaberia), Arkadiusz Tomczyk, Ryszard Skalski (Hotel MANOR HOUSE). Każda zupa została oceniona pod względem smaku, zapachu, konsystencji, wyglądu ogólnego oraz pomysłu na oryginalność.

Zwyciężyła drużyna, która przygotowała zupę pizzę: Karolina, Kamila, Beata i Dawid z kl. III TŻB.
II miejsce przyznano uczniom kl. II TŻB: Wioleta, Aleksandra, Piotr, Kacper za zupę kremową z curry.
III miejsce uzyskali uczniowie kl. II TB: Olga, Ilona, Kamil, Marcin za zupę czachobili z kurczaka
Nagrodę publiczności otrzymali uczniowie z kl. IV TG: Anita, Agnieszka, Rafał, Mateusz za zupę diabelską.
Przedstawiciele Manor House w Chlewiskach wyróżnili zupę "wejście smoka". Uczniowie: Małgorzata, Anna, Iga, Mateusz z kl. II TA, którzy ją przygotowali zostali zaproszeni do hotelu na całodniowy pobyt.

Wszyscy, którzy tego dnia odwiedzili Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich mogli zwiedzić placówkę, porozmawiać z dyrekcją, gronem pedagogicznym. Młodzież zaprezentowała ofertę edukacyjną naszej szkoły.Szczególnym zainteresowaniem cieszyła się prezentacja zajęć dodatkowych organizowanych w naszej szkole w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego przez Unię Europejską.

202
159
165
190
183
209
133
142
177
171
194
178
196
176
157
160
204
148
208
152
134
192
210
173
170
201
163
162
136
140
193
180
191
181
167
205
166
135
144
158
143
212
150
156
1
179
203
138
206
146
 

Back to top