Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Previous Next Play Pause

Festiwal Zupy jak co roku połączony był z Dniem Otwartym Szkoły. Wszyscy, którzy tego dnia odwiedzili Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, mogli zwiedzić placówkę, porozmawiać z dyrekcją, uczniami i nauczycielami. Uczniowie prezentowali swoje osiągnięcia i umiejętności młodszym koleżankom i kolegom.

Odwiedzający mogli spróbować dwunastu biorących udział w konkursie zup i zagłosować na jedną z nich.

Uczniowie ugotowali żołnierską grochówkę, zupę myśliwską, miłosną, zieloną zupę wiosenną, czekoladową na ostro, afrykańską zupę ziemniaczaną. Podczas imprezy można było skosztować także zup: Podmiejski Masakrator, Rybia Symfonia, Bagno Shreka, Mafiozo z Sycylii, Pikantne Chilli Con Corne, Czarna Mamba.

W tym roku w opinii komisji na największe uznanie zasługiwała Czarna Mamba, przygotowana przez uczniów klasy IV TŻ Aleksandrę, Karolinę, Dominika i Dawida.
II miejsce przyznano uczniom klasy II KB: Agnieszce, Magdalenie, Sylwii i Paulinie za afrykańską zupę ziemniaczaną.
III miejsce uzyskali uczniowie z klasy III TUG Magdalena, Liliana, Ewelina, Barbara za zupę czekoladową na ostro.

Najlepsze drużyny otrzymały nagrody rzeczowe ufundowane przez Radę Rodziców i firmę AASPEN oraz zaproszenia na poczęstunek do restauracji Teatralna i Higashi.

Nagrodę publiczności – poczęstunek w restauracji Teatralna otrzymała drużyna, która przygotowała żołnierską grochówkę: Ewelina, Iwona, Tomasz, Jarosław z klasy II KA.

    

Back to top