4
2
3

08 kwietnia 2016 r. /piątek/ godz. 10.30-13.30

Patronat medialny:

DNI OTWARTE SZKOŁY:

08 kwietnia 2016 r.  /piątek/ godz. 10.30-17.00
09 kwietnia 2016 r. /sobota/ godz. 09.00-13.00

W programie m.in.:
prezentacja oferty edukacyjnej szkoły, 
degustacja i konkurs na najlepszą zupę FESTIWALU, 
Turniej Halowej Piłki Nożnej Chłopców o Puchar Dyrektora ZSSiH.  

ZUPY JARSKIE /przepisy/

1. Zupa z grzybów boczniaków z suszonymi pomidorami i parmezanowym chipsem - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
2. Zupa z soczewicy ze świeżą bazylią i tofu
3. Zupa ogrodnika
4. FLORAL PARADISE - II miejsce i nagroda publiczności
5. PAPRYKOWE SZALEŃSTWO
6. Zupa krem cebulowy
7. MARCHEWKOWO-JAŚMINOWA ROZKOSZ
8. Czosnkowy Freestyle - I miejsce
9. ZIELONO MI - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
10. „Hell’s plate” - III miejsce, wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
11. Zupa Salute
12.Krem z kalafiora z chrupiącą komosą ryżową - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji Oliwio i Teatralna

fot. Katarzyna i Patryk z 4zc, Justyna z 3 ga

fz44
fz15
fz9
fz21
fz45
fz19
fz5
fz18
fz3
fz6
fz40
fz37
fz43
fz32
fz20
fz62
fz34
fz55
fz39
fz54
fz60
fz57
fz30
fz59
fz12
fz11
fz24
fz51
fz41
fz8
fz42
fz23
fz64
fz4
fz25
fz1
fz2
fz52
fz16
fz33
fz56
fz61
fz31
fz49
fz26
fz63
fz29
fz27
fz35
fz22

"Zupa polska wczoraj i dziś" to hasło tegorocznego Festiwalu Zupy. 
Do rywalizacji przystąpiło 11 czteroosobowych zespołów. W tym roku uczniowie ugotowali:

    1. Zupę cebulową
    2. Chłopski przysmak
    3. Dziecięce marzenie
    4. Swojski kocioł
    5. Kartoflankę z nowym obliczem
    6. Polska na dwa smaki
    7. Pomidorową z fantazją
    8. Aromatyczną zupę z bobem
    9. Kwaśnicę
    10. Zagraj mi muzyko
    11. Zimowa miłość

Zwyciężyła Aromatyczna zupa z bobem przygotowana przez uczniów klasy III TG, drugie miejsce zajęli uczniowie klasy II KA za przygotowanie zupy Dziecięce marzenie, a trzecie i nagrodę publiczności (zaproszenie do restauracji Teatralna) otrzymali uczniowie klasy III TŻC za Chłopski Przysmak.
Jury wyróżniło także cztery drużyny, które zostały zaproszone do radomskich restauracji. Do restauracji Stylowa zaproszeni zostali uczniowie, którzy przygotowali zupę "Zimowa miłość", do Dworku Saskiego zespół, który ugotował „Polską na dwa smaki”, a do restauracji Rozmaryn uczniowie klasy 2 KA, którzy przygotowali zupę „Dziecięce marzenie”. Właściciel restauracji Oliwio wyróżnił "Kartoflankę z nowym obliczem", którą przygotowały uczennice klasy 2 TGB.

61
70
68
aromatycznazbobem1
104
102
92
60
96
111
8
75
82
74
81
aromatycznazbobem
114
84
48
2
90
3
83
20
77
86
62
aromatycznazbobem2
16
88
aromatycznazbobem1(1)
99
aromatycznazbobem3
97
57
107
10
64
93
72
46
80
71
106
112
109
67
95
18
1

Back to top