Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Previous Next Play Pause

ZUPY REGIONALNE

Zupa Brzadowa z suszonych owoców i grzybów z kluseczkami I miejsce dla Agaty, Eryka, Kamila, Mateusza z klasy 3 ka i P. Moniki Adamczyk (opiekuna grupy) - nagroda ufundowana przez Radę Rodziców i firmę AASPEN -wyposażenie gastronomii; warsztaty dla całej klasy w restauracji STYLOWA (Europejski Boutique Hotel ****)
Barszcz z podlesia z lubczykiem
Zupa z pomuchlem, szczeką i banią po kaszubsku z dodatkiem szorów II miejsce - nagroda ufundowana przez Radę Rodziców i firmę AASPEN -wyposażenie gastronomii
Zupa z bobu z lubelszczyzny
Śląski złoty rosół
Zupa fasolowa Jasi Fasolowej z Tropi nad Dunajcem nagroda publiczności dla Katarzyny, Jakuba, Kamila, Rafała z klasy 3GA i P. Urszuli Tusiek (opiekuna grupy) - warsztaty w  restauracji TEATRALNA
Zalewajka z pieczarkami - wyróżnienie dla uczennic z klasy II GA i P. Katarzyny Kubickiej (opiekuna grupy) - nagroda ufundowana przez firmę AASPEN -wyposażenie gastronomii i restaurację TEATRALNA
Polewka gdańska z suszonymi grzybami
Zupa rybna Szafranowe szaleństwo
Zupa grzybowa z sójką mazowiecką III miejsce dla Dagmary, Katarzyny, Sylwii, Kacpra z klasy 3 ka i P. Jolanty Tkaczyk (opiekuna grupy) - nagroda ufundowana przez Radę Rodziców i firmę AASPEN-wyposażenie gastronomii

Przepisy na zupy opublikoane zostały w specjalnym wydaniu gazetki GARFFITI

19
44
7
25
23
13
20
1-9
1-4
20
1-4
12
34
30
16
s1616
13
22
1-3
7
1
6
33
19
1821
9-2
14
11
s1515
28
19
21
1838
18
19-2
1828
9
s88
4
1
7
36
13-2
s199
29
24
8-2
555
1826
9

Media o festiwalu:

Smaki regionalne ukryte w zupie radioplus.com.pl

Kaszubska zupa brzadowa najlepsza www.dami24.pl

DYREKCJA, GRONO PEDAGOGICZNE I UCZNIOWIE ZESPOŁU SZKÓŁ SPOŻYWCZYCH I HOTELARSKICH W RADOMIU ZAPRASZAJĄ NA IX FESTIWAL ZUPY, KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ 31 MARCA 2017 ROKU /PIĄTEK/ W GODZINACH 10.30-15.00 W SIEDZIBIE NASZEJ SZKOŁY PRZY UL. ARMII LUDOWEJ 1 /OS. PRĘDOCINEK/ W RADOMIU.
W czasie festiwalu odbędzie się konkurs na najlepszą zupę. Uczniowie zaprezentują również ofertę edukacyjną placówki.

Zapraszamy również na Dni Otwarte Szkoły:

  • 31 marca 2017 r. (piątek) godz. 10.30-15.00
  • 01 kwietnia 2017 r. (sobota) godz. 9.00-13.00

ZIEMNIACZANA W RÓŻNYCH ODSŁONACH

  1. Słodki Amerykanin nagroda publiczności od restauracji "DWOREK SASKI"
  2. Zupa ziemniaczana z topinamburem
  3. Ziemniaczana eksplozja III miejsce
  4. Zielona ziemniaczanka
  5. Taka laka z ziemniaka
  6. Kremowe pyry z niespodzianką i chipsami z batata I miejsce
  7. Ziemniaczany Raj
  8. Szmaragdowy sekret nagroda specjalna od restauracji TEATRALNA
  9. Kapitan ziemniak z nutą rozmarynu
  10. Chrust na pierzynce nagroda specjalna od Gospodarstwa Sadowniczego TB - Tomasz Bankiewicz - KOMORÓW
  11. Zupa ziemniaczana z chorizo, bekonem w towarzystwie kulek serowo-ziemniaczanych II miejscenagroda specjalna od restauracji FUEGO
  12. Ziemniaczana fantazja z nutą mięty

fot. Klaudia Machowska kl. 1 HK

z29
z18
pd18
pd14
z75
z43
P1010071z38
z50
z68
z17
pd16
pd7
z57
z62
z76
pd2
z56
z28
z58
z41
z26
z40
z45
z5
z37
z34
z36
37
z11
z46
z44
z39
pd6
fzs6
z42
z82
z83
z10
z25
z15
z73
z38
z33
z88
pd9
z22
z81
z53
z69
z9

 

Back to top